fbpx

Teknisk SEO

Teknikken er det tekniske fundament for dit website. Forudsætningen for et succesfuldt arbejde med SEO er, at der ikke er tekniske fejl og uhensigtsmæssigheder på websitet, der forringer websitets kvalitet og forhindrer Google i at indeksere hele eller dele af websitet.

blog-google-analytics

Hvad er teknisk SEO?

Teknisk SEO (også kaldet platformsoptimering) er arbejdet med optimering af den tekniske platform bag dit website. Forudsætningen for et succesfuldt arbejde med SEO er, at der ikke er tekniske fejl og uhensigtsmæssigheder på din platform, der forringer websitets kvalitet og forhindrer Google i at indeksere hele eller dele af websitet.

Mange virksomheder investerer store summer i at udvikle et flot og brugervenligt website. Men rigtig mange – også de webbureauer der udvikler websitet – glemmer at tænke SEO ind i udviklingen. Det er et problem, for Google forstår sig ikke på dit smarte design, og dit dyre website er stort set værdiløst, hvis ikke din målgruppe kan finde det på Google.

Følgende gennemgang af SEO-tekniske områder kan bruges som kravspecifikation ved udvikling af et nyt website og som tjekliste ved optimering af et eksisterende website. Det er et komplekst område, og begår du en fejl i processen, risikerer du lægge hele dit website ned på et splitsekund. Derfor er det vigtigt, at du eller dine webudviklere har fuldstændigt styr på det, I laver.

Områderne, der gennemgås herunder, er grundprincipper, der gør sig gældende for ethvert website – uanset hvilket CMS-system det er bygget i (WordPress, TYPO3, Umbraco, Joomla, Drupal, Magento, Shopify m.fl.). Nogle CMS-systemer kræver mere opmærksomhed og mere arbejde end andre, men det vil her være for omfattende at gå i detaljer med hvert enkelt system.


Områder i teknisk SEO


Konklusion

Når du har læst om emnerne i listen ovenfor, har du nu lært de væsentligste tekniske forudsætninger for et SEO-mæssigt godt website. Dit website overholder med al sandsynlighed allerede flere af forudsætningerne, og derfor er det formentlig kun et udvalg af vores anbefalinger ovenfor, du mangler at implementere.

Vi anbefaler naturligvis, at du følger alle anbefalinger, dit website endnu ikke overholder. Det kan måske virke som en svær og meget krævende opgave, men faktisk er flere af anbefalingerne ofte relativt nemme at implementere. Og vi lover, at tiden er godt givet ud.

Teknisk SEO er i høj grad en enkeltstående opgave. Du bør dog genbesøge anbefalingerne i dette kapitel, hvis du relancerer dit website eller foretager væsentlige tekniske ændringer i websitets opbygning. Endvidere kan der løbende opstå nye tekniske muligheder, som du med fordel kan udnytte – disse vil løbende blive inkluderet i denne guide.

henning-figur-komprimeret

Henning Madsen

Founder & Head of SEO

Se forfatter
svg-left
svg-right

Få hjælp til teknisk SEO

Har du brug for hjælp til teknisk SEO, eller overvejer du, om det giver mening for din virksomhed at fokusere på teknisk SEO? Kontakt Henning Madsen og få en uforpligtende dialog om dit SEO-projekt.

henning-figur-komprimeret
Vi har modtaget din forespørgsel

Tak for din forespørgsel. Vi sætter pris på muligheden for at drøfte dit projekt. Du hører fra os inden for 1-2 hverdage

På gensyn

Step 1 / 3

close icon

  Step 1 / 3 - Vælg projekttype

  Få en dialog om dit projekt

  Send os en forespørgsel og få en dialog om, hvordan vi kan hjælpe dig med dit projekt og dine målsætninger.

  SEOGoogle AdsSociale medierMarketing automationData & InsightsAndet
  Step 2 / 3 - Projekt information

  Beskriv dit projekt så godt du kan

  Step 3 / 3 - Dine oplysninger

  Vi har brug for dine oplysninger nedenfor

  Download vores nye SEO-bog
  Få ny viden om teknisk SEO