fbpx

Script

Et script er et stykke kode, der kan udføre en specifik funktion enten på et website, i en app eller i et computerprogram. Scripts kan eksempelvis bruges til at indsamle besøgsstatistik og til at tilføre interaktive elementer til et website. Betegnelsen script bruges især indenfor programmering. Læs med og bliv meget klogere på scripts i denne artikel.

blog-google-ads-raadgivning

Hvad er et script?

Et script er et stykke kode, der udfører en bestemt funktion. Når der tales om et script på internettet, er det som oftest JavaScript, der refereres til. JavaScript er det mest udbredte script-sprog på websites, og alle internetbrowsere understøtter det. JavaScript kan eksempelvis bruges til at validere en formular, som du har udfyldt på et website.

JavaScriptet kan enten afvikles via browseren eller på webserveren. Andre scriptsprog er eksempelvis: PHP, AppleScript, CGI-script, ECMAScript, JScript, VBscript, VRML og Visual DialogScript.

Eksempel på et script. Vi bruger scriptet på websitet til at vise en pop-up.


Hvordan påvirker mine scripts min SEO?

Google kan godt læse scripts, men du må ikke forvente at Google gør det, da det kræver flere kræfter for søgemaskinen. Derfor anbefaler vi, at du så vidt muligt ikke bruger JavaScript til at vise vigtigt indhold på dit website. Du kan bruge et browser-plugin som eksempelvis Web Developer til Google Chrome til at se, hvordan dit website bliver vist, når JavaScript er slået fra. Derved kan du tjekke, om dit indhold bliver vist eller ej, i tilfælde af at Google ikke læser dine JavaScripts.


Hvad er en script fejl?

De fleste scripts fungerer helt uden problemer. Men ligesom alt andet, så kan det sjældent ske, at et JavaScript melder fejl via en fejlmeddelelse, som popper op på skærmene.

Scriptfejl kan vise sig overfor brugere på internettet, hvis deres internetprogram er indstillet til at blokere scripts. Ved sådanne tilfælde vil fejlen kunne ses på flere forskellige websteder, eftersom denne indstilling vil blokere alle.

Hvis brugere ikke har indstillet deres internetprogram til at blokeret scripts, så handler fejlen nærmere om at et eller flere scripts på et specifikt websted har problemer. Årsagen til fejlen kan være mange, og det vil heller ikke altid være lige let for programmører at vide, hvilke typer fejl der kan opstå. Hertil kan programmøren med fordel sætte scriptet ind i en fejlfind tilstand, som kan hjælpe med at finde frem til fejlen samt give oplysninger på, hvordan fejlen kan udbedres.

Læs eventuelt videre om teknisk SEO.


Ofte stillede spørgsmål

Hvad er et script?

Et script er et kodestykke, der kan udføre en specifik funktion på eksempelvis et website.

Hvad bruges et script til?

Et script kan bruges til mange ting. Det kan eksempelvis bruges til at indsamle besøgsstatistik på et website.

Er scripts farlige?

Som udgangspunkt er scripts ikke farlige. Men hackere kan injicere såkaldt ondsindede scripts på et website og derved kompromittere sikkerheden.

Hvad er et scriptsprog?

Et scriptsprog er et system af koder og regler, som bruges til programmering. Eksempler på scriptsprog er JavaScript og PHP.

Mark komprimeret

Mark Mølgaard

Partner & Senior SEO Specialist

Se forfatter
svg-left
svg-right

Kom i dialog med os

Har du brug for hjælp til teknisk SEO, eller overvejer du, om det giver mening for din virksomhed at fokusere på teknisk SEO? Kontakt os og få en uforpligtende dialog med vores SEO-specialister.

Mark komprimeret
Vi har modtaget din forespørgsel

Tak for din forespørgsel. Vi sætter pris på muligheden for at drøfte dit projekt. Du hører fra os inden for 1-2 hverdage

På gensyn

Step 1 / 3

close icon

  Step 1 / 3 - Vælg projekttype

  Få en dialog om dit projekt

  Send os en forespørgsel og få en dialog om, hvordan vi kan hjælpe dig med dit projekt og dine målsætninger.

  SEOGoogle AdsSociale medierMarketing automationData & InsightsAndet

  Step 2 / 3 - Projekt information

  Beskriv dit projekt så godt du kan

  Step 3 / 3 - Dine oplysninger

  Vi har brug for dine oplysninger nedenfor

  Download vores nye SEO-bog
  Få ny viden om teknisk SEO