Søg

404-fejl

Hver gang du prøver at få adgang til et link på internettet eller besøger et website, fortæller du faktisk en server, der er placeret et sted, at den skal sende dig en side. For eksempel, når du går til inboundcph1stg.wpenginepowered.com, fortæller du vores server, at du vil se vores startside. Dette kaldes en anmodning. Serveren svarer derefter på din anmodning ved at sende dig en side tilbage. Og dette kommunikationssystem er kendt som HTTP.
Mark Mølgaard
Mark Mølgaard
Partner & Senior SEO Specialist

Hvad er en 404-fejl?

Når du sender en anmodning til serveren om, at du vil se en side, er det faktisk som hvis du talte med en rigtig person, og ville derfor nogenlunde lyde sådan her:

Dig: Jeg vil gerne se din side om 404-fejl.
INBOUNDCPH’s server: Okay her kommer den.

Men det kan også ske, at der er en fejl, hvorfor det ville lyde således:

Dig: Jeg vil gerne se din side om 404-fejl.
INBOUNDCPH’s server: Beklager jeg ved ikke, hvad det er for en side.

Kend en 404-fejl

Når en HTTP 404 vises på din skærm, betyder det, at selvom serveren er tilgængelig, er den specifikke side som du leder efter, det ikke. Det er altså en side, der ikke findes, eller en side som er i stykker.

En 404-fejl kan vises på mange forskellige måder. Her er nogle af dem:

  • 404 Not Found Error
  • 404 HTTP 404
  • 404 Page Not Found
  • Error 404 Not Found
  • HTTP 404 Not Found
  • The requested URL was not found on this server
  • 404 File or Directory Not Found

Skader en 404-fejl mit website?

Det er ikke godt for dit website at have fejl, både brugerne der støder på en 404-side og søgemaskinerne vil altså forsøge at tilgå en død side, som ingen værdi giver dem eller dig.
For at undgå døde sider, bør du med jævne mellemrum scanne dit website for døde link.

Finder du sider med døde links, kan du gøre følgende:

1)   Redirect siden

Den mest simple måde at rette din 404-fejl er ved at omdirigere siden til en anden. Du kan dette ved hjælp af et 301 redirect. Correct the link.

2)   Ret linket

Fra tid til anden ses det, at der er tale om en menneskelig fejl (ja dem begår vi alle), det ses ved at URL’en simpelthen er indtastet forkert. Hvis det er grunden til din 404-fejl, skal du sørge for at gå tilbage og rette din URL.

3)   Gendan slettede sider

Det kan ske, at brugere forsøger at tilgå en side, som du har slettet på dit website. Brugere vil altså ikke stoppe med at forsøge at finde en side, blot fordi du har slettet den fra dit website. Brugere kan også forsøge at tilgå siden fra eksterne links. For at løse problemet kan du gendanne en slettet side, medmindre der altså er en forretningsmæssig grund til at siden er blevet fjernet.

Uanset hvad grunden til at siden er blevet fjernet er, skal du sørge for at redirecte dem til sider, der har lignende indhold – eller hvis du bevidst har fjernet siden, kan du redirecte brugerne til din forside.

Mark Mølgaard
Mark Mølgaard
Partner & Senior SEO Specialist
FÅ MERE VIDEN

Relaterede guides

Download vores nye SEO-bog
Få ny viden om teknisk SEO
Vi har modtaget din forespørgsel

Tak for din forespørgsel . Vi sætter pris på muligheden for at drøfte dit projekt. Du hører fra os inden for 1-2 hverdage

Step 1 / 3

    Step 1 / 3 - Vælg projekttype

    Få en dialog om dit projekt

    Send os en forespørgsel og få en dialog om, hvordan vi kan hjælpe dig med dit projekt og dine målsætninger.

    SEOGoogle AdsSociale medierMarketing automationAI-implementeringData & InsightsAndet