fbpx

HTTP Status Codes

Hver gang en bruger får vist en side på dit website, returnerer din webserver en såkaldt HTTP Status Code. I dette indlæg får du viden om de forskellige statuskoder og anbefalinger til håndtering af dem. 

blog-remarketing

Hvad er HTTP Status Codes?

Når en bruger får vist en side på dit website, returnerer din webserver en såkaldt HTTP Status Code (også kaldet en svarkode, statuskode, header response code og server response code). Koden består af tre tal, der fortæller, hvordan forespørgslen til webserveren blev håndteret. Der findes fem typer svarkoder:

 • 1xx – Informational. Forespørgslen er ved at blive behandlet.
 • 2xx – Succes. Forespørgslen blev gennemført succesfuldt.
 • 3xx – Redirection. Forespørgslen blev omdirigeret til en anden webadresse.
 • 4xx – Client error. Forespørgslen fejlede, fordi siden ikke kunne læses.
 • 5xx – Server error. Forespørgslen fejlede på grund af en serverfejl

Hver af de fem typer rummer en lang række forskellige Status Codes – en komplet liste kan findes i Wikipedia-artiklen List of HTTP status codes– men langt de fleste af de forskellige Status Codes støder du sandsynligvis aldrig nogensinde på. I tabellen herunder gennemgår vi derfor blot udvalgte almindelige HTTP Status Codes, som er væsentlige for dit arbejde med søgemaskineoptimering.

Du kan se den Status Code, som hver side på dit website returnerer, hvis du analyserer websitet med et teknisk analyseværktøj som eksempelvis Screaming Frog. Alle sider med 4xx- og 5xx-Status Codes skal rettes for at sikre, at siderne kan ses af dine brugere og indekseres af Google.


Væsentlige HTTP Status Codes

Liste over væsentlige statuskoder og det, du skal gøre ved dem.

 • 200 – OK. Siden blev fundet. Du skal ikke gøre noget.
 • 301 – Moved permanently. Siden er flyttet permanent til en ny adresse. Forespørgslen blev omdirigeret succesfuldt. Du skal ikke gøre noget.
 • 302 – Found. Siden er flyttet til en ny adresse. Forespørgslen blev omdirigeret succesfuldt. Du skal ikke gøre noget.
 • 307 – Temporary Redirect. Siden er flyttet midlertidigt til en ny adresse. Forespørgslen blev omdirigeret succesfuldt. Du skal ikke gøre noget.
 • 403 – Forbidden. Adgangen til siden er blokeret. Forespørgslen fejlede. Gør siden offentlig tilgængelig eller undgå at linke til den.
 • 404 – Not Found. Siden blev ikke fundet. Forespørgslen fejlede. Genopret siden eller opsæt en omdirigering til en eksisterende side.
 • 500 – Internal Server Error. Siden kunne ikke tilgås på grund af en serverfejl. Forespørgslen fejlede. Undersøg årsagen til fejlen og ret den.
 • 503 – Service Unavailable. Siden er ikke tilgængelig. Forespørgslen fejlede. Undersøg årsagen til fejlen og ret den. Ofte er fejlen midlertidig.

Læs eventuelt mere i artiklen om serverfejl.

Mark komprimeret

Mark Mølgaard

Partner & Senior SEO Specialist

Se forfatter
svg-left
svg-right

Få hjælp til SEO

Har du brug for hjælp til søgemaskineoptimering (SEO), eller overvejer du, om det giver mening for din virksomhed at fokusere på SEO? Kontakt Henning Madsen og få en uforpligtende dialog om dit SEO-projekt.

henning-figur-komprimeret
Vi har modtaget din forespørgsel

Tak for din forespørgsel. Vi sætter pris på muligheden for at drøfte dit projekt. Du hører fra os inden for 1-2 hverdage

På gensyn

Step 1 / 3

close icon

  Step 1 / 3 - Vælg projekttype

  Få en dialog om dit projekt

  Send os en forespørgsel og få en dialog om, hvordan vi kan hjælpe dig med dit projekt og dine målsætninger.

  SEOGoogle AdsSociale medierMarketing automationData & InsightsAndet

  Step 2 / 3 - Projekt information

  Beskriv dit projekt så godt du kan

  Step 3 / 3 - Dine oplysninger

  Vi har brug for dine oplysninger nedenfor

  Download vores nye SEO-bog
  Få ny viden om teknisk SEO