Script

Et script indenfor programmering og online-verdenen omhandler et lille stykke kode, som udføre en specifik funktion på et website - scripts bidrager dermed til styring af programmering af websites. Læs med og bliv meget klogere på scripts i denne artikel.

blog-google-ads-raadgivning

Hvad er et script?

Når der tales om script på internettet, er det som oftest JavaScripts som der refereres til, da dette er det mest anvendte script-sprog på websites, og mange browsere understøtter det. Derfor er det også JavaScript der tages udgangspunkt i, i denne tekst.

For eksempel bruges JavaScript til at validere en formular, som du har udfyldt på et website. JavaScriptet kan enten afvikles via browseren eller på webserveren.

Andre scriptsprog er eksempelvis: PHP, AppleScript, CGI-script, ECMAScript, JScript, VBscript, VRML og Visual DialogScript.

Hvordan påvirker mine scripts min SEO?

Google kan godt læse scripts, men du må ikke forvente at Google gør det, da det kræver flere kræfter for søgemaskinen.

Derfor anbefaler vi, at du så vidt muligt ikke bruger JavaScript til at vise vigtigt indhold på dit website.

Hvad er et script fejl?

De fleste scripts fungerer helt uden problemer. Men ligesom alt andet, så kan det sjældent ske at et JavaScript melder fejl via en fejlmeddelelse, som popper op på skærmene.

Scriptfejl kan vise sig overfor brugere på internettet, hvis deres internetprogram er indstillet til at blokere scripts. Ved sådanne tilfælde vil fejlen kunne ses på flere forskellige websteder, eftersom denne indstilling vil blokere alle.

Hvis brugere ikke har indstillet deres internetprogram til at blokeret scripts, så handler fejlen nærmere om at et eller flere scripts på et specifikt websted har problemer. Årsagen til fejlen kan være mange, og det vil heller ikke altid være lige let for programmører at vide, hvilke typer fejl der kan opstå. Hertil kan programmøren med fordel sætte scriptet ind i en fejlfind tilstand, som kan hjælpe med at finde frem til fejlen, samt give oplysninger på hvordan fejlen kan udbredes.

Læs eventuelt videre om teknisk SEO.

mark-figur

Mark Mølgaard

Partner & Senior SEO Specialist

Se forfatter
svg-left
svg-right

Kom i dialog med os

Har du brug for hjælp til teknisk SEO, eller overvejer du, om det giver mening for din virksomhed at fokusere på teknisk SEO? Kontakt os og få en uforpligtende dialog med vores SEO-specialister.

mark-figur
Vi har modtaget din forespørgsel

Tak for din forespørgsel. Vi sætter pris på muligheden for at drøfte dit projekt. Du hører fra os inden for 1-2 hverdage

På gensyn

Step 1 / 3

close icon
Step 1 / 3 - Vælg projekttype

Få en dialog om dit projekt

Send os en forespørgsel og få en dialog om, hvordan vi kan hjælpe dig med dit projekt og dine målsætninger.

Google MarketingSEOGoogle AdsAndet
Step 2 / 3 - Projekt information

Beskriv dit projekt så godt du kan

Step 3 / 3 - Dine oplysninger

Vi har brug for dine oplysninger nedenfor

Download vores nye SEO-bog
Få ny viden om teknisk SEO