Robots.txt

Robots.txt er en tekstfil på din hjemmeside, som søgemaskinerne (herunder Google) læser, før de gennemgår dit website. Filen fortæller søgemaskinerne om der er sider, de ikke skal gennemgå. Det er vigtigt, at dit website har en robots.txt-fil.

blog-seo-raadgivning

Hvad er robots.txt?

Robots.txt er en tekstfil i roden af din webserver, som vejleder Google og andre søgemaskiner i at gennemgå dit website. Filen angiver, om Google må eller ikke må gennemgå dele af websitet ved at tillade (allow) eller blokere (disallow) adgang til bestemte filer og mapper.

Dit website skal have en robots.txt-fil, da der næsten altid vil være indhold, som du ikke ønsker, at Google skal belaste din webserver ved at gennemgå. Det kan eksempelvis være:

 • interne søgesider
 • administrator-sider, der ikke skal være offentligt tilgængelige
 • sektioner, der er under udvikling
 • sider med følsom information.

Du må ikke blokere Google fra JavaScript-, CSS- og billedfiler, der bruges på dit website, da disse filer er nødvendige for, at Google kan se den korrekte udgave af websitet. Du må heller ikke blokere Google fra det indhold, du ønsker, at Google skal indeksere.

Vær opmærksom på at en blokering i robots.txt ikke garanterer, at en side ikke vises i søgeresultaterne. Google kan stadigvæk finde på at indeksere siden, hvis Google kan finde den på anden vis (eksempelvis via et link fra et andet website). Vil du undgå, at en side indekseres, skal du indsætte et noindex-tag på siden. Læs mere på support.google.com.

Mark komprimeret

Mark Mølgaard

Partner & Senior SEO Specialist

Se forfatter
svg-left
svg-right

Få hjælp til SEO

Har du brug for hjælp til søgemaskineoptimering (SEO), eller overvejer du, om det giver mening for din virksomhed at fokusere på SEO? Kontakt Henning Madsen og få en uforpligtende dialog om dit SEO-projekt.

henning-figur-komprimeret
Vi har modtaget din forespørgsel

Tak for din forespørgsel. Vi sætter pris på muligheden for at drøfte dit projekt. Du hører fra os inden for 1-2 hverdage

På gensyn

Step 1 / 3

close icon

  Step 1 / 3 - Vælg projekttype

  Få en dialog om dit projekt

  Send os en forespørgsel og få en dialog om, hvordan vi kan hjælpe dig med dit projekt og dine målsætninger.

  SEOGoogle AdsSociale medierMarketing automationAI-implementeringData & InsightsAndet

  Step 2 / 3 - Projekt information

  Beskriv dit projekt så godt du kan

  Step 3 / 3 - Dine oplysninger

  Vi har brug for dine oplysninger nedenfor

  Download vores nye SEO-bog
  Få ny viden om teknisk SEO
  Tilmeld dig vores populære nyhedsbrev
  Udfyld nedenstående og få nyheder om digital marketing