fbpx

Marketingmix

Ved at anvende en kombination af forskellige marketingkanaler i din marketingindsats opnår du en mere effektiv markedsføring end ved udelukkende at fokusere på en eller få kanaler. Få inspiration og gode råd til sammensætningen af dit marketingmix herunder.

blog-marketingmix

Hvad er marketingmix?

Kombinationen af marketingkanaler i din marketingindsats kaldes for dit marketingmix. Det er vigtigt, at du løbende overvejer både prioriteringen af og synergien mellem de kanaler, du investerer din tid og dine penge i, så du bruger dine ressourcer hensigtsmæssigt.

Grundlæggende skelner man mellem tre typer af marketingkanaler:

 • Paid media – kanaler du betaler for at eksponere dit indhold på. Omfatter blandt andet trykte reklamer, tv-reklamer, digitale annoncer, influencers og sponsorater.
 • Owned media – kanaler du ejer og kan eksponere dit indhold på. Omfatter blandt andet websites, blogs, apps, sociale medier, nyhedsbreve, e-bøger og webinarer.
 • Earned media – kanaler der omtaler dig og dit indhold frivilligt. Omfatter blandt andet anmeldelser, anbefalinger, sammenligningssider, nyheder, delinger og likes.

Lav en analyse af dit marketingmix, hvor du kortlægger, hvilke marketingkanaler du investerer i, hvor mange penge du investerer i hver kanal, hvad udbyttet af hver kanal er, og på hvilke stadier i dine kunders købsrejse de enkelte kanaler er mest effektive.

Denne viden er et vigtigt aktiv, når du skal prioritere dine marketingindsatser, dvs. allokere dit budget til de mest udbytterige kanaler. Overraskende mange virksomheder i både B2B– og B2C-segmentet har ikke den viden, fordi de ikke indsamler data, og hvis du er blandt dem, skal dataindsamling prioriteres

En forenklet model af købsrejsen

Købsrejsen

 

Det optimale marketingmix rummer typisk både kanaler, der øger interessen for dit produkt, og synliggør din virksomhed når interessen er skabt. En interesseskabende marketingindsats er dog ikke altid strengt nødvendig, hvis der helt naturligt opstår en interesse og et behov for dit produkt.

Det er umuligt at opstille en formel for den optimale fordeling af marketingkanaler. Det afhænger blandt andet af dine produkter, din målgruppe, din branche, dit budget og dine evner. Dit mål er at sammensætte det marketingmix, der giver maksimalt afkast ved lavest ressourceforbrug. Hvis du har spørgsmål til sammensætningen af dit marketingmix, er du meget velkommen til at kontakte os.


Den vigtigste marketingkompetence ifølge Microsoft

Microsoft har for nyligt udgivet en undersøgelse, som identificerer de vigtigste tendenser inden for marketing i 2020’erne. Undersøgelsen, der er baseret på besvarelser fra 600 udvalgte senior marketingmedarbejdere, udpeger søgemaskineoptimering (SEO) som den vigtigste faglige kompetence i det nye årti.

Det kommer næppe bag på digitale marketingfolk, at SEO er en vigtig det af dit marketingmix – men hvorfor er det den vigtigste kompetence ifølge Microsoft? Undersøgelsen fra Microsoft giver desværre ingen svar, men vi har et godt bud:

Vores analyse Marketingkanaler 2020 sammenligner udbyttet af forskellige online marketingkanaler med afsæt i 122 millioner brugerdata fra danske websites. Resultatet er klart: Knap halvdelen af alle besøgende på danske virksomhedswebsites kommer fra Googles søgeresultater (organisk trafik):

Online marketingkanaler

Besøgende fra Google er samtidig dem, der har den mest værdiskabende brugeradfærd. På e-handel-websites foretager besøgende fra Googles søgeresultater (organisk trafik) 44,94 % af alle køb. Til sammenligning foretager besøgende fra sociale medier kun 1,62 % af alle køb og besøgende fra mails 5,23 % af alle køb. Hent marketinganalysen her.


Faglige kompetencer går hånd i hånd

De vigtigste faglige marketingkompetencer ifølge Microsofts undersøgelse er (i prioriteret rækkefølge):

 1. SEO
 2. Dataanalyse
 3. Tekstforfatning
 4. Adfærdsanalyse
 5. Automatisering

Hvis du vil opnå succes med din SEO-strategi, skal du besidde flere kompetencer på listen:

Dataanalyse er nødvendigt, når du skal evaluere effekten af arbejdsindsatsen. En løbende evaluering sikrer, at du bruger din tid og dine ressourcer fornuftigt og danner samtidigt grundlag for den videre prioritering og optimering af arbejdsindsatsen.

Tekstforfatning er nødvendigt, når du skal skrive indhold til dit website. Det eneste, Google indholdsmæssigt kan forstå, er tekst. Godt, gennemarbejdet tekstindhold, der er afstemt med din målgruppes søgevaner, er derfor afgørende for din synlighed på Google.

Adfærdsanalyse er nødvendigt, både når du skal kortlægge din målgruppes søgevaner på Google, og når du skal evaluere effekten af arbejdsindsatsen. Kortlægningen af din målgruppes søgevaner er vigtig, fordi den giver viden om, hvilket indhold der kan tiltrække din målgruppe.

Automatisering er endnu ikke en vigtig kompetence i SEO-branchen. Dataindsamling og rapportering kan ganske vist automatiseres, men SEO er i det store hele stadigvæk en meget manuel proces. En af de nyeste tendenser inden for automatisering er maskingenererede tekster, som dog endnu kun er anvendeligt for ganske få virksomheder.

ian-figur

Ian Rosenfeldt

Founder, COO & Chief AI Strategist

Se forfatter
svg-left
svg-right

Få hjælp til at sammensætte dit marketingmix

Har du brug for hjælp til dit marketingmix, og overvejer du, hvilke kanaler det giver mening for din virksomhed at fokusere på? Kontakt Ian Rosenfeldt og få en uforpligtende dialog om dit marketingmix.

ian-figur
Vi har modtaget din forespørgsel

Tak for din forespørgsel. Vi sætter pris på muligheden for at drøfte dit projekt. Du hører fra os inden for 1-2 hverdage

På gensyn

Step 1 / 3

close icon

  Step 1 / 3 - Vælg projekttype

  Få en dialog om dit projekt

  Send os en forespørgsel og få en dialog om, hvordan vi kan hjælpe dig med dit projekt og dine målsætninger.

  SEOGoogle AdsSociale medierMarketing automationData & InsightsAndet

  Step 2 / 3 - Projekt information

  Beskriv dit projekt så godt du kan

  Step 3 / 3 - Dine oplysninger

  Vi har brug for dine oplysninger nedenfor