fbpx

B2B (Business To Business)

Du er nok stødt på den meget anvendte betegnelse B2B et par gange, uanset om du er studerende, i arbejde eller arbejdssøgende – men hvad betyder det egentlig? "B2B" betyder “business to business” eller på dansk: “forretning til forretning."

blog-voice-search

Hvad betyder B2B?

B2B (også kaldet BTB) er en betegnelse for virksomheder, der sælger produkter og tjenesteydelser til andre virksomheder. Dette kan omfatte SaaS-produkter, B2B-marketing firmaer og meget andet.

Hvis du ejer en lille virksomhed, bliver du sandsynligvis nødt til at arbejde med en B2B-virksomhed på et eller andet tidspunkt på din rejse. Det er vigtigt at forstå, hvad B2B er, hvorfor det betyder noget for din virksomhed og hvordan du kan udnytte det til at forbedre din egen virksomhed.

Omvendt så findes der også B2C, som sammen med B2B er de to typiske salgsmodeller, der anvendes. B2C er det modsatte af B2B, derfor sælger B2C-virksomheder sine produkter eller tjenesteydelser til forbrugere.

B2B-virksomheder er virksomheder, der sælger produkter, som andre virksomheder har brug for til at drive og vokse. B2B-virksomheders har en helt anden målgruppe, end B2C: De tilbyder nemlig de råvarer, færdige dele, tjenester eller konsulentydelser, som andre virksomheder har brug for, for at drive, vokse og tjene penge.

Eksempler på B2B-virksomheder

Der er B2B-virksomheder i enhver branche, fra produktion til detailhandel. Uanset hvor forretningen foregår, kan du være sikker på, at en række B2B-leverandører og rådgivningsfirmaer er aktive. Hver B2C-virksomhed kræver bestemte produkter, tjenester og professionel rådgivning, så hver B2C-virksomhed genererer B2B-aktivitet.

INBOUNDCPH er en B2B virksomhed, idet vi ikke sælger produkter eller tjenesteydelser til privatpersoner – vores fokus er på at hjælpe din virksomhed med at blive synlig på Google.

Et eksempel på et traditionelt B2B-marked er inden for bilproduktion, alle kender nogle af de største mærker, det kan fx. være en Tesla. Du tror måske, at det er Tesla som producerer hele bilen, men det er altså ikke korrekt. I hver model af en hvilken som helst bil eller lastbil, der findes et hav af andre virksomheders produkter. Disse inkluderer de dæk, slanger, batterier og elektronik, der er afgørende for, at det endelige forbrugerprodukt – køretøjet – fungerer korrekt.

Producenten køber disse produkter fra sine forskellige leverandører og inkorporerer dem i det endelige produkt. Når du køber en bil fra et firma, køber du dele oprettet af andre virksomheder fra hele verden. Business-to-business salg er en vigtig del af enhver branches forsyningskæde.

ian-figur

Ian Rosenfeldt

Founder & CEO

Se forfatter
svg-left
svg-right

Kom i dialog med os

Har du brug for hjælp til din Google Marketing-indsats, eller overvejer du, om det giver mening for din virksomhed at fokusere på SEO og Google Ads? Kontakt Ian Rosenfeldt og få en dialog om dit projekt.

ian-figur
Vi har modtaget din forespørgsel

Tak for din forespørgsel. Vi sætter pris på muligheden for at drøfte dit projekt. Du hører fra os inden for 1-2 hverdage

På gensyn

Step 1 / 3

close icon

  Step 1 / 3 - Vælg projekttype

  Få en dialog om dit projekt

  Send os en forespørgsel og få en dialog om, hvordan vi kan hjælpe dig med dit projekt og dine målsætninger.

  SEOGoogle AdsSociale medierMarketing automationData & InsightsAndet
  Step 2 / 3 - Projekt information

  Beskriv dit projekt så godt du kan

  Step 3 / 3 - Dine oplysninger

  Vi har brug for dine oplysninger nedenfor

  Download vores marketinganalyse
  Få indsigt i online marketingkanaler