fbpx

Breadcrumbs

Breadcrumbs er små navigationslinks, der hjælper brugere og søgemaskiner med at finde rundt på dit website. De kan derfor både have en positiv betydning for brugervenligheden på dit website og for dit arbejde med søgemaskineoptimering (SEO).

blog-mobilsoegning

Hvad er breadcrumbs?

Breadcrumbs (på dansk brødkrummer) er små navigationslinks, der viser brugerne, hvor på websitet de befinder sig, og hvordan den pågældende side hænger sammen med andre sider på websitet. Her er et eksempel fra Den Blå Avis, hvor både forsiden, kategorisiden og underkategorierne fremgår af sidens breadcrumbs (de lyseblå links):

Breadcrumbs kan øge brugervenligheden på dit website, og de gør det samtidig nemmere for Google at gennemskue sidernes sammenhæng og relevans. Desuden vises breadcrumbs (hvis du opmærker dem med strukturerede data) på Google i stedet for sidens webadresse (skrevet med grønt), og de gør på den måde søgeresultatet mere overskueligt og attraktivt at klikke på:

Breadcrumbs on Google

Vi anbefaler breadcrumbs på store websites med meget indhold og mange niveauer af indhold. På mindre websites vil breadcrumbs næppe have en positiv effekt, hverken for brugervenligheden eller websitets synlighed på Google. Udtrykket breadcrumbs (brødkrummer) stammer som en sidebemærkning fra historien om Hans og Grethe, der brugte brødkrummer til at finde vej gennem skoven.

Mark komprimeret

Mark Mølgaard

Partner & Senior SEO Specialist

Se forfatter
svg-left
svg-right

Få hjælp til SEO

Har du brug for hjælp til søgemaskineoptimering (SEO), eller overvejer du, om det giver mening for din virksomhed at fokusere på SEO? Kontakt Henning Madsen og få en uforpligtende dialog om dit SEO-projekt.

henning-figur-komprimeret
Vi har modtaget din forespørgsel

Tak for din forespørgsel. Vi sætter pris på muligheden for at drøfte dit projekt. Du hører fra os inden for 1-2 hverdage

På gensyn

Step 1 / 3

close icon

  Step 1 / 3 - Vælg projekttype

  Få en dialog om dit projekt

  Send os en forespørgsel og få en dialog om, hvordan vi kan hjælpe dig med dit projekt og dine målsætninger.

  SEOGoogle AdsSociale medierMarketing automationData & InsightsAndet

  Step 2 / 3 - Projekt information

  Beskriv dit projekt så godt du kan

  Step 3 / 3 - Dine oplysninger

  Vi har brug for dine oplysninger nedenfor

  Download vores nye SEO-bog
  Få ny viden om teknisk SEO