Hvad er en Meta Description?
En Meta Description (også kaldet en sidebeskrivelse) er en kort beskrivelse, der uddyber og skaber interesse for sidens indhold. Den vises i søgeresultaterne på Google under den blå sidetitel:
En Meta Description har ikke direkte betydning for din position på Google, men den har betydning for klikraten, dvs. for hvor stor en andel af brugerne på Google der vælger at klikke på netop dit website frem for dine konkurrenters website. En sides Meta Description indgår ikke som en synlig del på selve dit website, men udfyldes typisk i sideadministrationen i dit CMS-system, hvor du også skriver sidens indhold.
Den gode Meta Description
En Meta Description skal:
- være unik og reflektere sidens indhold
- være meningsfuld og appellerende for læseren
- have en længde på 120-160 tegn inklusive mellemrum
- indeholde det primære søgeord 1-3 gange (evt. i forskellige bøjninger)
- have det primære søgeord stående så langt til venstre som muligt
- indeholde et eventuelt sekundært søgeord 1-2 gange
- så vidt muligt indeholde salgsfremmende ord som køb, bestil, få eller book.
Vær opmærksom på, at Google ikke altid viser din Meta Description. Hvis Google kan finde en tekst fra din side, som matcher brugerens søgeforespørgsel bedre, viser Google denne tekst i stedet for din Meta Description. Som regel er det positivt, fordi det resulterer i flere klik til din side.
Det er vigtigt for dit arbejde med SEO, at sidens Meta Description ikke er en oplistning af søgeord, men er en appellerende og let forståelig tekst, der giver brugeren lyst til at klikke på netop dit website. En god position på Google er ikke noget værd, hvis ikke brugerne klikker på den. Eksempler på gode Meta Descriptions:
- Stort udvalg af sofaer til markedets bedste priser. Køb dansk designede sofaer i læder og stof her. Fri levering. 30 dages returret. Rentefri afbetaling.
- Lær SEO af førende danske SEO-specialister. Her får du vores bedste tips og tricks til at arbejde professionelt med søgemaskineoptimering (SEO).
Du kan hente inspiration til dine Meta Descriptions ved at foretage en google-søgning efter det emne, du skriver om.