fbpx

Meta Description

En Meta Description er en kort beskrivelse, der vises i søgeresultaterne på Google. Alle sider på dit website skal have en Meta Description, for den har betydning for, hvor mange af brugerne på Google der vælger at klikke på lige netop dit website frem for en af dine konkurrenters website. I denne artikel får du gode råd til at skrive en god Meta Description.

blog-seo-vs-sem

Hvad er en Meta Description?

En Meta Description (også kaldet en sidebeskrivelse) er en kort beskrivelse, der uddyber og skaber interesse for sidens indhold. Den vises i søgeresultaterne på Google under den blå sidetitel:

Eksempel på Title Tag

En Meta Description har ikke direkte betydning for din position på Google, men den har betydning for klikraten, dvs. for hvor stor en andel af brugerne på Google der vælger at klikke på netop dit website frem for dine konkurrenters website. En sides Meta Description indgår ikke som en synlig del på selve dit website, men udfyldes typisk i sideadministrationen i dit CMS-system, hvor du også skriver sidens indhold.


Den gode Meta Description

En Meta Description skal:

 • være unik og reflektere sidens indhold
 • være meningsfuld og appellerende for læseren
 • have en længde på 120-160 tegn inklusive mellemrum
 • indeholde det primære søgeord 1-3 gange (evt. i forskellige bøjninger)
 • have det primære søgeord stående så langt til venstre som muligt
 • indeholde et eventuelt sekundært søgeord 1-2 gange
 • så vidt muligt indeholde salgsfremmende ord som køb, bestil, få eller book.

Vær opmærksom på, at Google ikke altid viser din Meta Description. Hvis Google kan finde en tekst fra din side, som matcher brugerens søgeforespørgsel bedre, viser Google denne tekst i stedet for din Meta Description. Som regel er det positivt, fordi det resulterer i flere klik til din side.

Det er vigtigt for dit arbejde med SEO, at sidens Meta Description ikke er en oplistning af søgeord, men er en appellerende og let forståelig tekst, der giver brugeren lyst til at klikke på netop dit website. En god position på Google er ikke noget værd, hvis ikke brugerne klikker på den. Eksempler på gode Meta Descriptions:

 • Stort udvalg af sofaer til markedets bedste priser. Køb dansk designede sofaer i læder og stof her. Fri levering. 30 dages returret. Rentefri afbetaling.
 • Lær SEO af førende danske SEO-specialister. Her får du vores bedste tips og tricks til at arbejde professionelt med søgemaskineoptimering (SEO).

Du kan hente inspiration til dine Meta Descriptions ved at foretage en google-søgning efter det emne, du skriver om.

henning-figur-komprimeret

Henning Madsen

CEO & Chief SEO Strategist

Se forfatter
svg-left
svg-right

Få hjælp til SEO

Har du brug for hjælp til søgemaskineoptimering (SEO), eller overvejer du, om det giver mening for din virksomhed at fokusere på SEO? Kontakt Henning Madsen og få en uforpligtende dialog om dit SEO-projekt.

henning-figur-komprimeret
Vi har modtaget din forespørgsel

Tak for din forespørgsel. Vi sætter pris på muligheden for at drøfte dit projekt. Du hører fra os inden for 1-2 hverdage

På gensyn

Step 1 / 3

close icon

  Step 1 / 3 - Vælg projekttype

  Få en dialog om dit projekt

  Send os en forespørgsel og få en dialog om, hvordan vi kan hjælpe dig med dit projekt og dine målsætninger.

  SEOGoogle AdsSociale medierMarketing automationData & InsightsAndet

  Step 2 / 3 - Projekt information

  Beskriv dit projekt så godt du kan

  Step 3 / 3 - Dine oplysninger

  Vi har brug for dine oplysninger nedenfor