fbpx

Outbound marketing

Outbound marketing referer til enhver form for markedsføring, hvor en virksomhed indleder samtalen og sender sin besked til et publikum. Du kan anvende dette til både B2B og B2C.

blog-seo-vs-sem

Hvad er outbound marketing?

Outbound marketing er det modsatte af inbound marketing.

Inbound markedsføring handler ikke at pushe marketing ud, men nærmere at trække potentielle kunder til sig via fx. vidensindhold og marketing automation. Dette gør online inbound marketing til en meget mindre aggressiv måde at markedsføre sig på som virksomhed.

Eksempler på outbound marketing inkluderer mere traditionelle former for markedsføring og reklame, såsom tv-reklamer, radio annoncer, trykte annoncer (avisannoncer, magasinannoncer, flyers, brochurer, kataloger osv.), messer, salgsopkald (kold kanvas.

Outbound marketing er generelt sværere at tracke og mindre rentabel end inbound marketing. Virksomheder som ønsker at forbedre deres salg og afkast, rådes derfor til at allokere en større mængde af deres marketing budget til inbound marketing, fremfor outbound marketing.

Er outbound marketing død?

Der er flere medieplatforme end nogensinde, og folk er overvældet af data og information. Da flere mennesker har valgt at undgå reklame, er outbound marketing blevet mindre effektivt, end den engang var. Udgående markedsføring har dog stadig sin plads i enhver B2B-værktøjskasse.

Outbound marketing er stadig relevant, især for avancerede produkter, der kræver personlig kontakt til beslutningstagere, men det bør altid understøttes af inbound marketing, bakket op af stærk indholdsstrategi og konsekvent brug af sociale medier. I sidste ende er det vigtigt at have en kombination af begge og bruge den data, som du fik fra din inbound marketing indsats i dine outbound marketing og omvendt.

Ulempen ved outbound marketing

Outbound marketing giver nogle problemer, idet det er lidt vanskeligere at arbejde med. Problemer med outbound marketing kan være:

 • Svært at måle værdien – altså dit afkast (ROI)
 • Blokering: Der ses en stigende tendens til at folk ikke ønsker opkald fra sælgere, mails ryger i spam mappen mv.
 • Høj pris, lavt udbytte.

Inbound og outbound marketing synergier

Jamen hvis outbound marketing er så effektivt og er bedre til at konvertere leads til betalende kunder, undrer du dig måske over, hvordan outbound markedsføring præcist passer ind i din marketingstrategi. Det er vigtigt at huske på, at det ofte er kombinationen af ​​aktiviteter fra både inbound og outbound marketing, der er mest effektiv.

Når din virksomhed begynder at vokse, skifter dit marketingfokus løbende mellem branding, reklame, SEO, content marketing og sociale medier såvel som mellem inbound og outbound marketing. Brugen af alle de tilgængelige værktøjer er afgørende for B2B-leadgenerering, og det at balancere dit inbound og outbound fokus, for at finde det helt rigtige niveau, det kræver finjustering og en masse tests og fejl.

martino-figur-komprimeret

Martino Mike d’Apuzzo

Partner & Senior Digital Advisor

Se forfatter
svg-left
svg-right

Kom i dialog med os

Har du brug for hjælp til din Google Marketing-indsats, eller overvejer du, om det giver mening for din virksomhed at fokusere på SEO og Google Ads? Kontakt Martino d'Apuzzo og få en dialog om dit projekt.

martino-figur-komprimeret
Vi har modtaget din forespørgsel

Tak for din forespørgsel. Vi sætter pris på muligheden for at drøfte dit projekt. Du hører fra os inden for 1-2 hverdage

På gensyn

Step 1 / 3

close icon

  Step 1 / 3 - Vælg projekttype

  Få en dialog om dit projekt

  Send os en forespørgsel og få en dialog om, hvordan vi kan hjælpe dig med dit projekt og dine målsætninger.

  SEOGoogle AdsSociale medierMarketing automationAI-implementeringData & InsightsAndet

  Step 2 / 3 - Projekt information

  Beskriv dit projekt så godt du kan

  Step 3 / 3 - Dine oplysninger

  Vi har brug for dine oplysninger nedenfor

  Download vores marketinganalyse
  Få indsigt i online marketingkanaler
  Tilmeld dig vores populære nyhedsbrev
  Udfyld nedenstående og få nyheder om digital marketing