Likvideringen af HTTP

Forestil dig, at dine kunder skal til at foretage et køb på dit website, og de får at vide, at ”Dette website er ikke sikkert. Du bør ikke indtaste følsomme oplysninger (fx adgangskoder eller kreditkortoplysninger), da de kan blive stjålet af hackere”. Det vil sandsynligvis sætte en stor dæmper for deres købelyst – og det kan meget snart blive realiteten på dit website!

Hvis du bruger HTTP og ikke HTTPS, vil dine brugere nemlig få denne besked i Google Chrome-browseren fra juli 2018. Det meddelte Googles Chrome-team på deres blog i går. Det vil få en markant betydning for brugere, som anvender Google Chrome og klikker sig ind på dit website for at foretage et køb eller en anden handling, der kræver, at de indtaster følsomme oplysninger.

Ifølge StatCounter er Google Chrome med en markedsandel på 51 % den største internetbrowser i Danmark (grøn graf). Nummer 2 er Safari med 22 % (grå graf):

Det er med andre ord op til halvdelen af brugerne på dit website, der vil blive mødt af denne advarsel.

Desuden ved vi, at Google favoriserer HTTPS-websites i søgeresultaterne. Der er med andre ord både brugermæssige og synlighedsmæssige fordele ved at skifte til HTTPS nu – og ifølge Google har op til 78 % af dine konkurrenter allerede gjort det.

Hvis du skal bruge hjælp til at migrere dit website fra HTTP til HTTPS for at sikre, at synligheden og dermed trafikken på dit website ikke falder – og at dine brugere ikke bliver mødt af en advarsel – er du meget velkommen til at tage fat i mig.

God weekend.
Henning

Henning Madsen

Af Henning Madsen

hma@inboundcph.dk | 21 46 45 44

Jeg har arbejdet professionelt med søgemaskineoptimering (SEO) siden 1998 – før der var noget, der hed Google. Mine spidskompetencer er strategisk SEO og forretningsudvikling. Jeg holder desuden mere end 30 årlige seminarer og uddannelsesforløb i online markedsføring med fokus på SEO.

Brug for hjælp?

Jeg håber, at mit blogindlæg har givet dig indsigt og inspiration til at arbejde videre med din digitale forretning i 2017. Hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp, så ring til os på 70 23 35 35, og få en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe dig.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

34 − = 25

Virksomheder vi gør en forskel for

X