fbpx

CTA (Call To Action)

CTA er en forkortelse for Call To Action og er en betegnelse for indhold (knapper, links, tekst eller lign.), der henviser potentielle kunder til at tage aktion på det, de bliver promoveret for. Begrebet CTA er meget velkendt i marketingverdenen.

blog-seo-strategi

Hvad er CTA?

CTA er et velkendt begreb i marketingverdenen og anvendes ikke alene på et website. CTA anvendes nemlig ved alle former for marketingaktiviteter med ønsket om, at potentielle kunder skal tage aktion på de marketingindsatser de bliver promoveret overfor.

Du er sikkert faldet over CTA’er mange gange før, på Google, Facebook, Instagram, YouTube eller på et banner i et forum. Du har højst sandsynligt også trykket på en CTA mange gange før – men bare ikke vidst hvad sådan en blev kaldt.

For forståelsens skyld, så lad os lige tage et par eksempler.


Eksempel på CTA

CTA er et tekstlink eller eller en knap med et link i. De personer der synes at dit budskab er relevante for dem, trykker på din CTA.

Det kan eksempelvis være at du har skrevet en e-bog, som du ønsker at en masse i din kunde-målgruppe skal downloade.

Det kan også være ønsket om, at få potentielle kunder til at skrive sig op til dit nyhedsbrev.

Eller det kan være, at du kører et tilbud på hele din webshop og hertil markedsfører det på sociale medier og Google Ads.

For at ovenstående skal kunne lade sig gøre, så er en CTA nødvendig! CTA’en er altså den knap eller det link som personer skal trykke på for at downloade din E-bog, skrive sig op til dit nyhedsbrev eller finde dine tilbud på din webshop.


Hvorfor er CTA vigtigt?

Forestil dig, at du ser en annonce med et par fede sko, men i annoncen står der intet om hvor du kan købe skoene henne. Dette vil sige, at denne annonce mangler en CTA.

Så. Dit produkt kan være nok så smart, og prisen på produktet kan være nok så attraktivt, men hvis folk ikke er opmærksom på din CTA, så får du ikke nogen kunder i butikken. ØV!


Den gode CTA

Regel nr. 1 er, at din CTA ALTID skal være synlig og ikke mindst give potentielle kunder lyst til at trykke på den.

En knap hvor der står ”klik her for at læse mere” er altså ikke nok. Ingen af os gider at læse mere – vi har jo alle mega travlt.

Står der i stedet ”bliv klogere her”, så vil flere højst sandsynligt være tilbøjelige til at trykke,  for selvfølgelig vil vi gerne blive klogere, hvis det altså er et emne der interesserer os.

Det er heller ikke nok at skrive en CTA med teksten ”spar 50%” i og med at alle ikke forstår, at det er noget som kan trykkes på. I dette tilfælde vil det fordelagtigt at skrive “Spar 50% – klik her”. På den måde er der ingen tvivl om, at ved at KLIKKE, så sparer kunden 50%.


Hvad har CTA med SEO at gøre?

Når du skriver title tags og meta descriptions, så kan en rigtig god ide være, at forestille sig dem som CTA’er. Formålet med disse er nemlig, at du skal lokke brugere fra Google til at trykke på netop de tekster, der linker ind til DIT website.

Har du mere tiltrækkende meta titler og tekster end dine konkurrenter, så vil brugerne være mere tilbøjelige til at trykke på dit link, i stedet for en konkurrents. Det er en stor fordel for dig, da Google registrerer, hvem af jer der får flest besøgende på et søgeord – og dermed kan du være heldig at stige i Googles rangering.

henning-figur-komprimeret

Henning Madsen

Founder, CEO & Head of SEO

Se forfatter
svg-left
svg-right

Kom i dialog med os

Har du brug for hjælp til din Google Marketing-indsats, eller overvejer du, om det giver mening for din virksomhed at fokusere på SEO og Google Ads? Kontakt Henning Madsen og få en dialog om dit projekt.

henning-figur-komprimeret
Vi har modtaget din forespørgsel

Tak for din forespørgsel. Vi sætter pris på muligheden for at drøfte dit projekt. Du hører fra os inden for 1-2 hverdage

På gensyn

Step 1 / 3

close icon

  Step 1 / 3 - Vælg projekttype

  Få en dialog om dit projekt

  Send os en forespørgsel og få en dialog om, hvordan vi kan hjælpe dig med dit projekt og dine målsætninger.

  SEOGoogle AdsSociale medierMarketing automationData & InsightsAndet

  Step 2 / 3 - Projekt information

  Beskriv dit projekt så godt du kan

  Step 3 / 3 - Dine oplysninger

  Vi har brug for dine oplysninger nedenfor