Backlinks

Overordnet kan det siges at backlinks er links der udefra linker ind til dit website – men backlinks er meget mere end bare udefrakommende links, det er nemlig ikke alle backlinks der har samme værdi.

blog-afvisningsprocent

Hvad er et backlink?

Backlinks er som skrevet ovenfor links fra andre websites, der linker ind på dit website. De kaldes også for indgående links.

Eksempel 1: En blogger har skrevet et reklame-blogindlæg om dit produkt og linker ind til dit website, der hvor kunderne kan købe produktet.

Eksempel 2: En samarbejdspartner linker til dig fra hans website.

Eksempel 3: Du har skrevet en god artikel, om hvordan man kan rengøre en gammel beskidt sofa. En bruger spørger efter hjælp til dette på et forum, og en anden bruger på samme forum svarer personen, med et link til din guide.

Hvad skal jeg bruge backlinks til?

Backlinks er typisk gode, eftersom Google betragter backlinks, som en anbefaling af den side der linkes til. Det er også derfor at det typisk er sådan, at sider som har mange backlinks oftere er højere organisk placeret i Google.

Hvor mange backlinks du har, om de er nofollow eller dofollow, samt hvor de kommer fra har stor betydning. Desto højere autoritet den hjemmesider der linker til dig har i Google, desto bedre et backlink er det.

Du gør derfor klogt i at lægge en strategi for din backlink SEO.

Hvordan får jeg backlinks?

Der findes forskellige måder at anskaffe backlinks på.

Du kan få backlinks på følgende måder:

  • Køb backlinks. Der findes flere udbydere, hvor du kan købe backlinks. Udbyderne har typisk både høj og lav kvalitet links. Læs mere om køb af links.
  • Gør dig fortjent til backlinks. Laver du godt indhold på dit website, fx som i eksemplet med rengøring af den gamle sofa, så har du chance for at folk linker til dit website.
  • Byt dig til backlinks. Du kan fx spørge dine samarbejdspartnere om I skal linke til hinanden. Det skal blot ikke være til de samme sider, i linker til og fra, da Google godt vil kunne gennemskue sådan en manøvre 🙂

Læs mere om metoder til at opnå backlinks i vores artikel om linkbuilding.

Hvordan tjekker jeg mine backlinks?

Der findes forskellige tools, hvor du kan følge med i dine backlinks. Det bedste værktøj er i vores optik Ahrefs, men du kan også finde viden om links til dit website i bl.a. SEMrush, Google Search Console og Google Analytics.

mark-figur

Mark Mølgaard

Partner & Senior SEO Specialist

Se forfatter
svg-left
svg-right

Kom i dialog med os

Har du brug for hjælp til linkbuilding, eller overvejer du, om det giver mening for din virksomhed at fokusere på linkbuilding? Kontakt Mark Mølgaard og få en dialog om dit projekt.

mark-figur
Vi har modtaget din forespørgsel

Tak for din forespørgsel. Vi sætter pris på muligheden for at drøfte dit projekt. Du hører fra os inden for 1-2 hverdage

På gensyn

Step 1 / 3

close icon
Step 1 / 3 - Vælg projekttype

Få en dialog om dit projekt

Send os en forespørgsel og få en dialog om, hvordan vi kan hjælpe dig med dit projekt og dine målsætninger.

Google MarketingSEOGoogle AdsAndet
Step 2 / 3 - Projekt information

Beskriv dit projekt så godt du kan

Step 3 / 3 - Dine oplysninger

Vi har brug for dine oplysninger nedenfor

Download vores nye SEO-bog
Få ny viden om linkbuilding