fbpx

Linkanalyse

En linkanalyse er en analyse af alle indgående links (links fra andre websites) til jeres website. Læs om vores linkanalyse her og få mere at vide om, hvordan vi kan hjælpe jer med at udarbejde den.

blog-seo-benchmarking

Hvad er en linkanalyse?

En linkanalyse er en analyse af alle indgående links (linkhenvisninger fra andre websites) til jeres website. En linkanalyse giver et overblik over jeres nuværende linkprofil, så vi kan lægge en konkret strategi for, hvordan vi kan øge jeres synlighed gennem linkbuilding. Det er vigtigt, at I har en naturlig linkprofil med den rette fordeling af links og linktyper – ellers risikerer I at blive straffet af Google.

Den vigtigste faktor for, hvor højt jeres website er placeret i søgemaskinerne, er mængden og kvaliteten af links, der peger ind på jeres undersider og jeres website. Et link kan opfattes som en anbefaling af jeres website, og links giver derfor søgemaskinerne en troværdig indikation af, hvor godt og relevant jeres website er. En topplacering i søgemaskinerne kræver altså, at jeres website har en solid linkprofil.


Linkanalysens indhold

Linkanalysen giver viden om:

 • hvem der linker til jeres website
 • hvem der tidligere har linket til jeres website
 • hvilket indhold på jeres website der linkes mest til
 • hvilke ankertekster der anvendes på de indgående links
 • hvordan autoritetsfordelingen er på de indgående links
 • hvordan fordelingen af linktyper er på de indgående links
 • hvorvidt der er indgående links, der peger til ikke-eksisterende indhold.

Analysen munder ud i en plan for, hvordan vi kan styrke jeres eksisterende linkprofil, hvordan vi kan erhverve nye kvalitetslinks, og hvordan vi kan uskadeliggøre eventuelle links af tvivlsom kvalitet. Samtidig udarbejder vi en plan for, hvordan vi i øvrigt kan optimere jeres website, herunder hvordan vi kan sikre, at ingen besøgende henvises til indhold og undersider, der ikke eksisterer.

Vi analyserer desuden jeres nærmeste konkurrenters linkprofil med henblik på at drage nytte af deres linkstrategi og med henblik på at få viden om, hvad der skal til for at overgå dem. Vi kombinerer en række af de bedste linkbuilding-værktøjer som eksempelvis SEMrush, Ahrefs, Open Site Explorer og Link Research Tools, så I er sikret optimale og præcise resultater.

Inkluderer alle linktyper

Der findes overordnet set to forskellige typer links:

 • DoFollow-links, som søgemaskinerne tillægger en positiv værdi.
 • NoFollow-links, som søgemaskinerne ikke tillægger en værdi.

DoFollow-links er almindelige links. Søgemaskinerne tolker dem som en anbefaling af jeres website, og de tillægges derfor positiv værdi. NoFollow-links er links med et lille stykke kode, der gør søgemaskinerne opmærksomme på, at de skal se bort fra linket. Links fra sociale medier og debatforummer er typisk NoFollow-links, idet man derved forhindrer irrelevante links, der kun er indsat for at få linkværdi.

Det er vigtigt, at I har en naturlig og alsidig linkprofil, der består af begge typer links. En linkprofil, der kun består af DoFollow-links, er unaturlig og mistænkelig, og den vil sandsynligvis blive tolket negativt af søgemaskinerne. Vores linkanalyse tager højde for og inkluderer begge typer links.

Kontakt os for at høre mere om linkanalysen.

Mark komprimeret

Mark Mølgaard

Partner & Senior SEO Specialist

Se forfatter
svg-left
svg-right

Få hjælp til linkbuilding

Har du brug for hjælp til linkbuilding, eller overvejer du, om det giver mening for din virksomhed at fokusere på linkbuilding? Kontakt os og få en uforpligtende dialog med vores linkbuilding-specialister.

henning-figur-komprimeret
Vi har modtaget din forespørgsel

Tak for din forespørgsel. Vi sætter pris på muligheden for at drøfte dit projekt. Du hører fra os inden for 1-2 hverdage

På gensyn

Step 1 / 3

close icon

  Step 1 / 3 - Vælg projekttype

  Få en dialog om dit projekt

  Send os en forespørgsel og få en dialog om, hvordan vi kan hjælpe dig med dit projekt og dine målsætninger.

  SEOGoogle AdsSociale medierMarketing automationData & InsightsAndet

  Step 2 / 3 - Projekt information

  Beskriv dit projekt så godt du kan

  Step 3 / 3 - Dine oplysninger

  Vi har brug for dine oplysninger nedenfor

  Download vores nye SEO-bog
  Få ny viden om linkbuilding