fbpx

Dofollow-links

Et dofollow-link er det modsatte af nofollow-links. Ved et dofollow-link bliver søgemaskinerne oplyst om, at de gerne må følge linket og dette kan have meget stor værdi for din SEO-indsats. Bliv klogere på dofollow-links i denne artikel.

blog-seo-tjekliste

Hvad er dofollow-links?

Uanset hvad, så kommer vi ikke udenom at links spiller en stor rolle indenfor SEO. Du gør derfor klogt i, både at arbejde med linkbuilding og udgående links fra dit website. Det vil sige, at få eksterne websites til at linke til dig og selv linke ud til eksterne – hvis det er relevant.

Eksempelvis kan links fra hjemmesider med mindre og større autoritet i søgemaskinernes øjne have meget værdi stor værdi for dit website. Men der er stor forskel på, om de anvender dofollow backlinks eller nofollow backlinks, idet de linker ind til dit website.

Omvendt, så kan du også blive belønnet af søgemaskinerne ved at linke ud til eksterne sites. Her er det også relevant at overveje, om det er et dofollow eller nofollow link, der er relevant i den pågældende situation.

Ved et dofollow link oplyses søgemaskinerne om at linket må følges og det giver klart den største værdi i forhold til et nofollow link, som søgemaskinerne ikke nødvendigvis følger. Læs om nofollow links her og bliv klogere på, hvorfor de stadig er vigtige!


Hvordan får jeg do-follow backlinks?

Overordnet set, så kan du anskaffe backlinks på følgende måder:

 • Køb backlinks
  Der findes flere udbydere, hvor du kan købe backlinks. Bemærk, at udbyderne har typisk både høj- og lav kvalitet links og prisen afhænger heraf. Du skal derfor ikke nødvendigvis altid vælge de billigste! Vælg eksempelvis de links, som har høj autoritet og de som er relaterbart til dit website.
 • Gør dig fortjent til backlinks
  Laver du godt indhold på dit website, det kan eksempelvis være via et blogindlæg, hvor du giver gode tips og tricks. Gør du dette, så har du større chance for at folk linker til dit website på diverse forums med videre.
 • Byt dig til backlinks
  Du kan fx spørge dine samarbejdspartnere om I skal linke til hinanden. Det skal blot ikke være til de samme sider, i linker til og fra, da Google godt vil kunne gennemskue sådan en manøvre. Du kan også betale en blogger for at skrive et indlæg om et af dine produkter, hvori der placeres et link til det produkt der blogges om.

Hvordan tjekker jeg om mine backlinks er do-follow?

Et link er som standard et dofollow link. Alligevel kan det være en god ide, at tjekke op på om dine backlinks er ændret til nofollow ved tilføjelse af attributen rel=”nofollow”.

Sidder du eksempelvis i Chrome, så kan du -> markere det link du gerne vil undersøge -> trykke højreklik og vælge undersøg -> lægge mærke til om attributen rel=”nofollow” er blevet tilføjet.

Ser du dette, så er der ikke længere tale om et dofollow link.

Mark komprimeret

Mark Mølgaard

Partner & Senior SEO Specialist

Se forfatter
svg-left
svg-right

Kom i dialog med os

Har du brug for hjælp til din Google Marketing-indsats, eller overvejer du, om det giver mening for din virksomhed at fokusere på SEO og Google Ads? Kontakt Martino d'Apuzzo og få en dialog om dit projekt.

martino-figur-komprimeret
Vi har modtaget din forespørgsel

Tak for din forespørgsel. Vi sætter pris på muligheden for at drøfte dit projekt. Du hører fra os inden for 1-2 hverdage

På gensyn

Step 1 / 3

close icon

  Step 1 / 3 - Vælg projekttype

  Få en dialog om dit projekt

  Send os en forespørgsel og få en dialog om, hvordan vi kan hjælpe dig med dit projekt og dine målsætninger.

  SEOGoogle AdsSociale medierMarketing automationData & InsightsAndet

  Step 2 / 3 - Projekt information

  Beskriv dit projekt så godt du kan

  Step 3 / 3 - Dine oplysninger

  Vi har brug for dine oplysninger nedenfor

  Download vores nye SEO-bog
  Få ny viden om linkbuilding