fbpx

Backlinks

Overordnet kan det siges at backlinks er links der udefra linker ind til dit website – men backlinks er meget mere end bare udefrakommende links, det er nemlig ikke alle backlinks der har samme værdi.

blog-afvisningsprocent

Hvad er et backlink?

Backlinks er som skrevet ovenfor links fra andre websites, der linker ind på dit website. De kaldes også for indgående links.

Eksempel 1: En blogger har skrevet et reklame-blogindlæg om dit produkt og linker ind til dit website, der hvor kunderne kan købe produktet.

Eksempel 2: En samarbejdspartner linker til dig fra hans website eller internetportal.

Eksempel 3: Du har skrevet en god artikel, om hvordan man kan rengøre en gammel beskidt sofa. En bruger spørger efter hjælp til dette på et forum, og en anden bruger på samme forum svarer personen, med et link til din guide.

Hvad skal jeg bruge backlinks til?

Backlinks er typisk gode, eftersom Google betragter backlinks, som en anbefaling af den side der linkes til. Det er også derfor at det typisk er sådan, at sider som har mange backlinks oftere er højere organisk placeret i Google.

Hvor mange backlinks du har, om de er nofollow eller dofollow, samt hvor de kommer fra har stor betydning. Desto højere autoritet den hjemmesider der linker til dig har i Google, desto bedre et backlink er det.

Du gør derfor klogt i at lægge en strategi for din backlink SEO.

Hvordan får jeg backlinks?

Der findes forskellige måder at anskaffe backlinks på.

Du kan få backlinks på følgende måder:

 • Køb backlinks. Der findes flere udbydere, hvor du kan købe backlinks. Udbyderne har typisk både høj og lav kvalitet links. Læs mere om køb af links.
 • Gør dig fortjent til backlinks. Laver du godt indhold på dit website, fx som i eksemplet med rengøring af den gamle sofa, så har du chance for at folk linker til dit website.
 • Byt dig til backlinks. Du kan fx spørge dine samarbejdspartnere om I skal linke til hinanden. Det skal blot ikke være til de samme sider, i linker til og fra, da Google godt vil kunne gennemskue sådan en manøvre 🙂

Læs mere om metoder til at opnå backlinks i vores artikel om linkbuilding.

Hvordan tjekker jeg mine backlinks?

Der findes forskellige tools, hvor du kan følge med i dine backlinks. Det bedste værktøj er i vores optik Ahrefs, men du kan også finde viden om links til dit website i bl.a. SEMrush, Google Search Console og Google Analytics.

Mark komprimeret

Mark Mølgaard

Partner & Senior SEO Specialist

Se forfatter
svg-left
svg-right

Kom i dialog med os

Har du brug for hjælp til linkbuilding, eller overvejer du, om det giver mening for din virksomhed at fokusere på linkbuilding? Kontakt Mark Mølgaard og få en dialog om dit projekt.

Mark komprimeret
Vi har modtaget din forespørgsel

Tak for din forespørgsel. Vi sætter pris på muligheden for at drøfte dit projekt. Du hører fra os inden for 1-2 hverdage

På gensyn

Step 1 / 3

close icon

  Step 1 / 3 - Vælg projekttype

  Få en dialog om dit projekt

  Send os en forespørgsel og få en dialog om, hvordan vi kan hjælpe dig med dit projekt og dine målsætninger.

  SEOGoogle AdsSociale medierMarketing automationData & InsightsAndet

  Step 2 / 3 - Projekt information

  Beskriv dit projekt så godt du kan

  Step 3 / 3 - Dine oplysninger

  Vi har brug for dine oplysninger nedenfor

  Download vores nye SEO-bog
  Få ny viden om linkbuilding