404-fejl

Hver gang du prøver at få adgang til et link på internettet eller besøger et website, fortæller du faktisk en server, der er placeret et sted, at den skal sende dig en side. For eksempel, når du går til inboundcph.dk, fortæller du vores server, at du vil se vores startside. Dette kaldes en anmodning. Serveren svarer derefter på din anmodning ved at sende dig en side tilbage. Og dette kommunikationssystem er kendt som HTTP.

blog-oeverst-paa-google

Hvad er en 404-fejl?

Når du sender en anmodning til serveren om at du vil se en side, er det faktisk som hvis du talte med en rigtig person, og ville derfor nogenlunde lyde sådan her:

Dig: Jeg vil gerne se din side om 404 fejl.
INBOUNDCPHs server: Okay her kommer den.

Men det kan også ske at der er en fejl, hvorfor det ville lyde således:

Dig: Jeg vil gerne se din side om 404 fejl.
INBOUNDCPHs server: Beklager jeg ved ikke, hvad det er for en side.

Kend en 404 fejl

Når en HTTP 404 vises på din skærm, betyder det, at selvom serveren er tilgængelig, er den specifikke side som du leder efter, det ikke. Det er altså en side, der ikke findes, eller en side som er i stykker.

En 404 fejl kan vises på mange forskellige måder. Her er nogle af dem:

  • 404 Not Found Error
  • 404 HTTP 404
  • 404 Page Not Found
  • Error 404 Not Found
  • HTTP 404 Not Found
  • The requested URL was not found on this server
  • 404 File or Directory Not Found

Skader en 404 fejl mit website?

Det er ikke godt for dit website at have fejl, både brugerne der støder på en 404 side og søgemaskinerne vil altså forsøge at tilgå en død side, som ingen værdi giver dem eller dig.
For at undgå døde sider, bør du med jævne mellemrum scanne dit website for døde link.

Finder du sider med døde links, kan du gøre følgende.

1)   Redirect siden

Den mest simple måde at rette din 404 fejl er ved at omdirigere siden til en anden. Du kan dette ved hjælp af et 301 redirect. Correct the link

2)   Ret linket

Fra tid til anden ses det at der er tale om en menneskelig fejl (ja dem begår vi alle), det ses ved at URLen simpelthen er indtastet forkert. Hvis det er grunden til din 404 fejl, skal du sørge for at gå tilbage og rette din URL.

3)   Gendan slettede sider

Det kan ske at brugere forsøger at tilgå en side, som du har slettet på dit website. Brugere vil altså ikke stoppe med at forsøge at finde en side, blot fordi du har slettet den fra dit website. Brugere kan også forsøge at tilgå siden fra eksterne links, for at løse problemet kan du gendanne en slettet side. Medmindre der altså er en forretningsmæssig grund til at siden er blevet fjernet.

Uanset hvad grunden til at siden er blevet fjernet er, skal du sørge for at redirecte dem til sider, der har lignende indhold – eller hvis du bevidst har fjernet siden, kan du redirecte brugerne til din forside.

mark-figur

Mark Mølgaard

Partner & Senior SEO Specialist

Se forfatter
svg-left
svg-right

Kom i dialog med os

Har du brug for hjælp til teknisk SEO, eller overvejer du, om det giver mening for din virksomhed at fokusere på teknisk SEO? Kontakt os og få en uforpligtende dialog med vores SEO-specialister.

mark-figur
Vi har modtaget din forespørgsel

Tak for din forespørgsel. Vi sætter pris på muligheden for at drøfte dit projekt. Du hører fra os inden for 1-2 hverdage

På gensyn

Step 1 / 3

close icon
Step 1 / 3 - Vælg projekttype

Få en dialog om dit projekt

Send os en forespørgsel og få en dialog om, hvordan vi kan hjælpe dig med dit projekt og dine målsætninger.

Google MarketingSEOGoogle AdsAndet
Step 2 / 3 - Projekt information

Beskriv dit projekt så godt du kan

Step 3 / 3 - Dine oplysninger

Vi har brug for dine oplysninger nedenfor

Download vores nye SEO-bog
Få ny viden om teknisk SEO