fbpx

Touch points

Touch points kan oversættes til berøringspunkter på dansk. Berøringspunkter henviser til væsentlige punkter i købsprocessen, hvor virksomheden er i ''berøring'' med kunden. En analyse af touchpoints kan hjælpe virksomheden med at optimere kundeoplevelse før, under og efter et køb.

blog-seo

Hvad er Touch Points?

Touchpoints er en del af kunderejsen og fungerer som berøringer der dukker op når virksomheder og kunder interagerer med hinanden. Touch points omhandler altså de mest væsentlige øjeblikke i kunderejsen, som allerede starter før kunden køber produktet, mens kunden køber samt efter kunden har købt produktet.


Kunderejse – eksempel på 3 touch points

Der findes mange forskellige eksempler på touch points. Herunder har vi listet eksempler på før, under og efter købet.

 • Touch point – før købet
  Kan eksempelvis være annoncering på sociale medier, såsom Facebook, LinkedIn og Instagram hvor du promoverer dit produkt eller service. Din markedsføring har stor indflydelse på om du vækker en interesse hos kunden.
 • Touch point – under købet
  Direkte kundekontakt hvor din kunde står overfor dig og I kommunikerer med hinanden omkring købet. Denne samtale har stor indflydelse på, om kunden vælger at købe eller ej. Et andet eksempel kan være din produktside på dit website, hvor kunden læser sig frem til funktioner og anmeldelser om produktet.
 • Touch point – efter købet
  Et sidste eksempel er arbejdet, der går i gang efter kunden har købt et produkt af dig. Måske sender du en mail i forbindelse med ønske om en produktanmeldelse eller har komplementære produkter på lageret, som kunden måske også kunne være interesseret i at købe.

Hvorfor skal jeg lave en touch point-analyse?

At analysere touch points handler om at se på din virksomhed igennem dine kunders brilleglas, for at få en bedre forståelse for deres behov i de forskellige dele af købsprocessen.

Kun ved at kende til dine kunders vigtigste berøringspunkter, vil du være i stand til at optimere dem, for at opnå det bedst mulige udbytte. Dette kan både anvendes i marketingøjemed såvel som ved salg.


Hvordan laver jeg en touch point business analyse?

Det er vigtigt at din undersøgelse, giver dig et validt billede, af den rejse dine kunder tager på i deres købsbeslutningsproces. Derfor bør du ikke holde dig tilbage, med kun at anskaffe data fra ét sted. Kombinere gerne flere kilder, så du får det mest sandfærdige indblik.

Du kan eksempelvis hente data via:

 • Interviews med dine kunder
 • Observere dine kunder
 • Dine Trustpilot-anmeldelser
 • Din Google Analytics
 • Dit CRM-system
martino-figur-komprimeret

Martino Mike d’Apuzzo

Partner & Senior Digital Advisor

Se forfatter
svg-left
svg-right

Kom i dialog med os

Har du brug for hjælp til din Google Marketing-indsats, eller overvejer du, om det giver mening for din virksomhed at fokusere på SEO og Google Ads? Kontakt Martino d'Apuzzo og få en dialog om dit projekt.

martino-figur-komprimeret
Vi har modtaget din forespørgsel

Tak for din forespørgsel. Vi sætter pris på muligheden for at drøfte dit projekt. Du hører fra os inden for 1-2 hverdage

På gensyn

Step 1 / 3

close icon

  Step 1 / 3 - Vælg projekttype

  Få en dialog om dit projekt

  Send os en forespørgsel og få en dialog om, hvordan vi kan hjælpe dig med dit projekt og dine målsætninger.

  SEOGoogle AdsSociale medierMarketing automationAI-implementeringData & InsightsAndet

  Step 2 / 3 - Projekt information

  Beskriv dit projekt så godt du kan

  Step 3 / 3 - Dine oplysninger

  Vi har brug for dine oplysninger nedenfor

  Prøv vores online konkurrentanalyse
  Få indsigt i dine konkurrenter på Google
  Tilmeld dig vores populære nyhedsbrev
  Udfyld nedenstående og få nyheder om digital marketing