fbpx

ROAS (Return On Ad Spend)

ROAS er en forkortelse for Return on Ad Spend, der bruges som et måleværktøj til vurdering af annoncers succes. ROAS er et velkendt begreb for de fleste, der annoncerer med Google Ads. Der ses dog en del forvirring omkring beregningen af ROAS - det kan du blive klogere på i denne tekst.

blog-google-analytics

Hvad er ROAS?

Som skrevet ovenfor, så er ROAS en forkortelse for Return on Ad Spend, der handler om hvilket afkast du får ud af, at anvende Google Ads. Her sammenlignes altså omsætningen, som du får ud af Google Ads kampagner med dine samlede udgifter, som du lægger hos Google.

ROAS kan beregnes på flere forskellige niveauer. Du kan eksempelvis vælge at udregne ROAS for hele din Google Ads konto, nogle udvalgte kampagner på din Google Ads konto, annoncegrupper på din Google Ads konto eller helt ned på søgeordsniveau, hvor du blot beregner ROAS ud fra enkelte søgeord.

Nu tænker du måske på begrebet ROI, men det skal siges, at der er en forskel! ROI er en forkortelse for Return on Investment, der udregnes for at få info om den procentvise fortjeneste en kampagne giver.

Mange marketingfolk kan være usikre på, hvilken en af metoderne de skal vælge. Så lad os lige få defineret forskellen på dem her:


Forskellen på ROAS og ROI

Formålet med ROAS er at sammenligne, hvor meget du bruger af penge, i forhold til hvor meget du tjener, mens formålet med ROI er, at beregne det beløb, du tjener efter at du har betalt alle dine udgifter.

ROI kan altså ikke bruges til at sammenligne, men fungerer udelukkende som en udregningen, der kan give dig info om en kampagne er investeringen værd.


Hvordan udregnes ROAS?

Vi oplever at der findes en del forvirring omkring hvordan man udregner og gør brug af ROAS som måleværktøj. Derfor vil vi i dette afsnit, komme nærmere ind på et eksempel med en Return on Ad Spend ROAS beregning.

Men først, skal du selvfølgelig præsenteres for formlen, den er ret enkel. Du skal blot dividere din omsætning med dine annonceomkostninger:

Omsætning / Annonceomkostninger = ROAS


ROAS eksempel på udregning

Omsætter du eksempelvis for 1000 kroner på en Google annonce, hvor du har brugt 100 kroner, så giver det dig en ROAS på 1000%.

Årsagen til at ROAS er 1000%, er fordi at du har fået et afkast der svarer til 10 gange din investering.

martino-figur-komprimeret

Martino Mike d’Apuzzo

Partner & Senior Digital Advisor

Se forfatter
svg-left
svg-right

Kom i dialog med os

Har du brug for hjælp til din Google Marketing-indsats, eller overvejer du, om det giver mening for din virksomhed at fokusere på SEO og Google Ads? Kontakt Martino d'Apuzzo og få en dialog om dit projekt.

martino-figur-komprimeret
Vi har modtaget din forespørgsel

Tak for din forespørgsel. Vi sætter pris på muligheden for at drøfte dit projekt. Du hører fra os inden for 1-2 hverdage

På gensyn

Step 1 / 3

close icon

  Step 1 / 3 - Vælg projekttype

  Få en dialog om dit projekt

  Send os en forespørgsel og få en dialog om, hvordan vi kan hjælpe dig med dit projekt og dine målsætninger.

  SEOGoogle AdsSociale medierMarketing automationData & InsightsAndet

  Step 2 / 3 - Projekt information

  Beskriv dit projekt så godt du kan

  Step 3 / 3 - Dine oplysninger

  Vi har brug for dine oplysninger nedenfor

  Prøv vores online konkurrentanalyse
  Få indsigt i dine konkurrenter på Google