fbpx

PWA (Progressive Web Apps)

Progressive Web App (PWA) er et open source initiativ designet til at sikre hurtigere hjemmesider på mobile enheder (smartphones og tablets). I dette indlæg gør jeg dig en lille smule klogere på PWA.

blog-remarketing

Hvad er PWA (Progressive Web App)?

PWA er en ny måde at skabe brugervenlige mobilwebsites på, og det er helt sikkert en trend, vi kommer til at se meget mere til. PWA fungerer teknisk set som et almindeligt website – det er hostet på almindelige webservere, tilgængeligt via internetbrowsere og indekserbart af søgemaskiner – men det minder meget om en mobilapp.

Flipkart, Indiens største e-commerce website, besluttede i 2015 at erstatte deres mobilwebsite af en Progressive Web App, fordi de fandt det svært at levere en tilfredsstillende brugeroplevelse på mobile enheder. Skiftet til PWA resulterede i en 70% øget konverteringsrate, en tre gange længere gennemsnitlig sessionsvarighed og et tre gange lavere dataforbrug. Lyder det som noget, du også gerne vil opnå, så glem alt om AMP, og læs videre herunder.


Fordele ved PWA

 • App-lignende design. PWA er opbygget i et responsivt design, der minder om en mobilapp. Derved sikres en optimal brugeroplevelse for mobilbrugere.
 • Offline funktionalitet. Brugerne kan tilføje PWA-websites til deres hjemmeskærm (ligesom en app), og PWA-websites kan derved anvendes uden internetgang.
 • Adgang for alle alle. Brugerne skal hverken downloade eller betale for PWA-websites. Dermed er det slut med Apples App Store (m.fl.) og de begrænsninger, der har ligget heri.
 • Push-notifikationer. Du kan sende dine brugere en hurtig opdatering eller et budskab med en push-notifikation.
 • Lavere dataforbrug. PWA-websites har et lavere dataforbrug, hvilket især er væsentligt for brugerne i områder med langsom eller begrænset internetadgang.

Google har talt meget positivt om Progressive Web Apps, og der er heller ingen tvivl om, at PWA er bedre end AMP. Men det er også en mere krævende og dyr løsning udviklingsmæssigt. AMP kan derfor være et godt og nemt sted at starte, indtil open source værktøjer gør det nemmere at udvikle PWA-websites.

Mark komprimeret

Mark Mølgaard

Partner & Senior SEO Specialist

Se forfatter
svg-left
svg-right

Få hjælp til SEO

Har du brug for hjælp til søgemaskineoptimering (SEO), eller overvejer du, om det giver mening for din virksomhed at fokusere på SEO? Kontakt Henning Madsen og få en uforpligtende dialog om dit SEO-projekt.

henning-figur-komprimeret
Vi har modtaget din forespørgsel

Tak for din forespørgsel. Vi sætter pris på muligheden for at drøfte dit projekt. Du hører fra os inden for 1-2 hverdage

På gensyn

Step 1 / 3

close icon

  Step 1 / 3 - Vælg projekttype

  Få en dialog om dit projekt

  Send os en forespørgsel og få en dialog om, hvordan vi kan hjælpe dig med dit projekt og dine målsætninger.

  SEOGoogle AdsSociale medierMarketing automationData & InsightsAndet

  Step 2 / 3 - Projekt information

  Beskriv dit projekt så godt du kan

  Step 3 / 3 - Dine oplysninger

  Vi har brug for dine oplysninger nedenfor

  Download vores nye SEO-bog
  Få viden om mobiloptimering