Hvad er PWA (Progressive Web App)?
PWA er en ny måde at skabe brugervenlige mobilwebsites på, og det er helt sikkert en trend, vi kommer til at se meget mere til. PWA fungerer teknisk set som et almindeligt website – det er hostet på almindelige webservere, tilgængeligt via internetbrowsere og indekserbart af søgemaskiner – men det minder meget om en mobilapp.
Flipkart, Indiens største e-commerce website, besluttede i 2015 at erstatte deres mobilwebsite af en Progressive Web App, fordi de fandt det svært at levere en tilfredsstillende brugeroplevelse på mobile enheder. Skiftet til PWA resulterede i en 70% øget konverteringsrate, en tre gange længere gennemsnitlig sessionsvarighed og et tre gange lavere dataforbrug. Lyder det som noget, du også gerne vil opnå, så glem alt om AMP, og læs videre herunder.
Fordele ved PWA
- App-lignende design. PWA er opbygget i et responsivt design, der minder om en mobilapp. Derved sikres en optimal brugeroplevelse for mobilbrugere.
- Offline funktionalitet. Brugerne kan tilføje PWA-websites til deres hjemmeskærm (ligesom en app), og PWA-websites kan derved anvendes uden internetgang.
- Adgang for alle alle. Brugerne skal hverken downloade eller betale for PWA-websites. Dermed er det slut med Apples App Store (m.fl.) og de begrænsninger, der har ligget heri.
- Push-notifikationer. Du kan sende dine brugere en hurtig opdatering eller et budskab med en push-notifikation.
- Lavere dataforbrug. PWA-websites har et lavere dataforbrug, hvilket især er væsentligt for brugerne i områder med langsom eller begrænset internetadgang.
Google har talt meget positivt om Progressive Web Apps, og der er heller ingen tvivl om, at PWA er bedre end AMP. Men det er også en mere krævende og dyr løsning udviklingsmæssigt. AMP kan derfor være et godt og nemt sted at starte, indtil open source værktøjer gør det nemmere at udvikle PWA-websites.