App indexing hos Google

Nu får din app endnu mere synlighed hos Google

Nu kan brugeren på Google ikke bare se relevant indhold på din app i deres søgeresultat – de kan også installere din app direkte fra søgningen.

Sidste år introducerede Google endnu et nyt tiltag, som handlede om at optimere oplevelsen for alle de mange brugere, som tilgår søgningen fra en smartphone eller tablet. App indexing. Det betød, at når du søgte på et givent ord, så ville du ikke bare få vist resultater fra relevante websites, men også relevante resultater fra apps. Ved siden af de foreslåede apps, var der en knap, som du kunne trykke på, hvorefter du blev ført hen til Googles Play store, hvor du så kunne installere appen.

Men nu er Google gået et skridt videre. De har nemlig netop lanceret version to af app-visningen. Den ligner til forveksling den tidligere model, men når du klikker på”Installer”-knappen ryger du ikke først over til Play store, så du kan downloade appen dér. Du kan dowloade app’en direkte via søgeresultatet.

Hvorfor er det smart? Dels fordi det lever op til Googles evige fokus på brugeroplevelse og hastighed. Det kommer simpelthen til at gå stærkere for brugeren, hvilket vi jo alle kan være glade for. Men for app-ejere er det ekstra godt nyt. Dels fordi der nu kan blive skabt opmærksomhed på deres app overfor langt flere brugere og dels fordi du nu kan arbejde målrettet med at SEO-optimere indholdet og opbygningen af din app.

Ifølge Google er det nye tiltag endnu ikke rullet ud over hele verden, men det forventes det at blive hen over det kommende stykke tid. Desuden er den nye feature indtil videre kun synlig i Google app’en og endnu ikke i Chrome.

Se mere om, hvordan du optimerer din app til det nye tiltag her: https://developers.google.com/app-indexing/introduction

 

App indexing - ny tiltag fra Google

Når der trykkes på “Installer” vil man med Googles nye tiltag kunne downloade appen direkte i søgningen – uden at skulle besøge Google Play først.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

− 1 = 4

Virksomheder vi gør en forskel for

X