fbpx

E-commerce

E-commerce er en betegnelse for handel, der foregår på internettet. Der er med andre ord tale om handel, der foregår online via en computer, tablet eller smartphone. Den danske oversættelse af e-commerce er e-handel. I denne tekst kan du blive klogere på e-commerce.

blog-mobilsoegning

Hvad er e-commerce?

E-commerce er handel, der foregår online via internettet. Den danske tilsvarende betegnelse er e-handel. Der findes mange forskellige former for e-handel på internettet, og der er ikke nødvendigvis altid tale om fysiske produkter. E-commerce kan eksempelvis omfatte:

 • køb af et par sko på en webshop
 • køb at et abonnement til en musiktjeneste
 • booking hos en frisør.

Med ovenstående eksempler kan det siges, at der er tale om butikker online.  E-commerce betyder altså, at du kan handle på internettet, hvad enten det er for at bestille en vare eller en service.


Hvor udbredt er e-commerce i Danmark?

Danmark er et af de lande i Europa, hvor den største andel af befolkningen handler online. Ifølge Danmarks Statistik har 70 % af alle danskere mellem 16 og 89 år har handlet på nettet i løbet af de sidste tre måneder i 2019. Og det er især blandt de ældre over 64 år, at internethandel er blevet mere udbredt. Læs eventuelt mere om e-handel blandt ældre.

Og det er ikke småpenge danskerne køber for online. I 2018 omsatte den samlede danske onlinehandel for 144 milliarder kroner ifølge analysen E-handel 2018 fra Dansk Erhverv. Det er en stigning på over 100 % på blot 5 år:


Sådan starter du en e-commerce forretning

Herunder har vi lavet en liste over overvejelser, du bør gøre dig i forbindelse med at starte en e-handelsbutik.

Din webshop skal have et navn

Du kan gå ind på DK Hostmaster eller en af dens underleverandører og finde ledige domænenavne. Det navn du vælger vil være det, som kunder søger på når de skal besøge din hjemmeside / webshop. Det kan eksempelvis være www.jysk.dk.

Din webshop skal udvikles

Afhængig af hvor komplekst et website du skal have, så finder der billigere og dyrere løsninger. Har du ikke selv den erfaring der skal til, så kan du få et webbureau til at hjælpe dig. Prisen afhænger meget af dine krav, hvilket bureau og e-commerce platform du vælger, så er det en god ide at undersøge markedet og ikke tage det første og bedste tilbud.

Din webshop skal have en betalingsløsning eller et bookingsystem

Skal dine kunder bestille produkter / varer eller serviceydelser direkte på din webshop? Så er det nødvendigt at få tilknyttet en betalingsløsning. Der findes forskellige udbydere, såsom Nets og stripe. Omvendt, skal din hjemmeside blot have et bookingsystem, så skal du skrive det med i din kravspecifikation til det webbureau, som hjælper dig med at udvikle din hjemmeside.

Markedsføring

Din e-commerce forretning skal selvfølgelig også markedsføres, alt andet vil være dumt, nu hvor du lige har brugt mange penge og tid på at få den bygget. Der findes mange forskellige former for marketing. Hos Inbound CPH hjælper vi virksomheder med vækst via søgemaskineoptimering og Google Ads. Andre annonceringsmuligheder kan fx være content marketing, SEA og marketing automation.


Ofte stillede spørgsmål

Hvad er e-commerce?

E-commerce er en betegnelse for e-handel, altså handel via internettet.

Er e-commerce og nethandel det samme?

Ja. Kært barn har mange navne: e-commerce, e-handel, nethandel, webhandel, online shopping og online handel.

Hvad er en e-commerce manager?

En e-commerce manager er en person, der har ansvaret for at drive en webshop. Opgaverne kan omfatte vedligeholdelse, opdatering og markedsføring.

martino-figur-komprimeret

Martino Mike d’Apuzzo

Partner & Senior Digital Advisor

Se forfatter
svg-left
svg-right

Kom i dialog med os

Har du brug for hjælp til din Google Marketing-indsats, eller overvejer du, om det giver mening for din virksomhed at fokusere på SEO og Google Ads? Kontakt Martino d'Apuzzo og få en dialog om dit projekt.

martino-figur-komprimeret
Vi har modtaget din forespørgsel

Tak for din forespørgsel. Vi sætter pris på muligheden for at drøfte dit projekt. Du hører fra os inden for 1-2 hverdage

På gensyn

Step 1 / 3

close icon

  Step 1 / 3 - Vælg projekttype

  Få en dialog om dit projekt

  Send os en forespørgsel og få en dialog om, hvordan vi kan hjælpe dig med dit projekt og dine målsætninger.

  SEOGoogle AdsSociale medierMarketing automationData & InsightsAndet

  Step 2 / 3 - Projekt information

  Beskriv dit projekt så godt du kan

  Step 3 / 3 - Dine oplysninger

  Vi har brug for dine oplysninger nedenfor

  Download vores marketinganalyse
  Få indsigt i online marketingkanaler