fbpx

CPA (Cost Per Acquisition)

CPA, som står for Cost Per Acquisition, er en afregningsmodel, der bruges i forbindelse med markedsføringskampagner. CPA er en beregning af “pris per konvertering”, der oftest defineres ud fra konverteringer på en hjemmeside. Med CPA kan du få indsigt i, hvad omkostningen for handlingen på din hjemmeside har været.

blog-konkurrentanalyse

Hvad er CPA?

CPA er en afregningsmodel, som bliver brugt inden for online markedsføring, hvor der bliver betalt for antal handlinger og ikke selve trafikken på hjemmesiden.

Cost Per Acquisition giver dig indblik i, hvad du skal betale, når en besøgende gennem en annonce foretager en ønsket handling på din hjemmeside (også kendt som konvertering). Det kan for eksempel være, du har et ønske om, at kunden skal tilmelde sig dit nyhedsbrev eller foretage et køb.

To andre almindelige afregningsformer er CPC (Cost Per Click) og CPM (Cost Per Mille).

Cost Per Acquisition er et værktøj, du kan bruge på forskellige måder

Særligt inden for affiliate marketing bruges CPA i høj grad. Her har du som udbyder af bestemte produkter eller ydelser mulighed for at opnå en stor fortjeneste, hvis du gennem dine annonceringsaftaler opnår en vellykket markedsføring.

CPA er dog også en annonceindstilling, som du for eksempel kan bruge på Facebook eller i Google Ads.

Planlæg dit budget ud fra virksomhedens CPA og opnå den bedste ROI

Uanset hvilket medie du annoncerer på, er det en god ide at fokusere på Cost Per Acquisition. På den måde har du altid et overblik over, hvad du betaler for hver konvertering, så du kan lave de bedste aftaler med dine annoncører.

Derudover har du med et kendskab til CPA mulighed for at planlægge dit budget ud fra de trafikkilder, der sikrer dig den bedste ROI (Return On Investment).

Beregn din CPA ud fra følgende model:

Din samlede omkostning / antal konverteringer = CPA.

Vær synlig der, hvor det har størst værdi for din virksomhed

Et værktøj som CPA er guld værd i forbindelse med din online markedsføring. Det er her, du har ekstra gode muligheder for at være synlig for potentielle nye kunder.

Men det er afgørende, at du bruger dine marketing-kroner der, hvor der bliver skabt allerstørst værdi for din virksomhed – og det kan et indblik i CPA hjælpe dig med.

ian-figur

Ian Rosenfeldt

Founder & COO

Se forfatter
svg-left
svg-right

Kom i dialog med os

Har du brug for hjælp til din virksomheds data, eller overvejer du, om det giver mening for din virksomhed at fokusere på dataindsamling? Kontakt Ian Rosenfeldt og få en dialog om projekt.

ian-figur
Vi har modtaget din forespørgsel

Tak for din forespørgsel. Vi sætter pris på muligheden for at drøfte dit projekt. Du hører fra os inden for 1-2 hverdage

På gensyn

Step 1 / 3

close icon

  Step 1 / 3 - Vælg projekttype

  Få en dialog om dit projekt

  Send os en forespørgsel og få en dialog om, hvordan vi kan hjælpe dig med dit projekt og dine målsætninger.

  SEOGoogle AdsSociale medierMarketing automationData & InsightsAndet

  Step 2 / 3 - Projekt information

  Beskriv dit projekt så godt du kan

  Step 3 / 3 - Dine oplysninger

  Vi har brug for dine oplysninger nedenfor

  Prøv vores online konkurrentanalyse
  Få indsigt i dine konkurrenter på Google