fbpx

Lokal SEO

Lokal SEO handler om at synliggøre din virksomhed på lokale søgninger på Google. Ifølge Google er 30 % af alle mobilsøgninger relateret til lokationer – og der er intet der tyder på, at det tal bliver mindre i fremtiden – så der er god grund til at læse med i guiden herunder.

SEO-video

Hvad er lokal SEO?

Lokal søgemaskineoptimering har til formål at optimere din virksomheds synlighed på lokale søgninger på Google. Lokale søgninger kan være søgninger, der indeholder et stednavn (eksempelvis ”SEO-bureau København”), men det kan også være søgninger uden et stednavn (eksempelvis ”SEO-bureau”), hvor Google på baggrund af brugerens ip-adresse viser lokale resultater.

En lokal SEO-indsats er derfor især vigtig for dig, der har en fysisk tilstedeværelse (eller flere) og gerne vil have, at potentielle kunder i dit lokalområde nemt kan finde dig, når de søger lokalt efter dine produkter eller services. Hvis du har en forretning, der udelukkende er baseret på en online webshop, er lokal søgemaskineoptimering i udgangspunktet ikke relevant for dig.

Lokale søgninger er steget eksponentielt de seneste år i takt med den øgede brug af mobile enheder. Flere undersøgelser peger på, at lokale søgninger især foretages, mens brugere er på farten. Ifølge Google er 30 % af alle mobilsøgninger relateret til lokationer, og 76 % af alle brugere besøger de virksomheder, de har fundet frem til vha. lokale søgninger, den selv samme dag.

Lokale søgninger har med andre ord en høj konvertering til kunde. Derfor er det også vigtigere end nogensinde før, at du indtænker lokal SEO i din samlede SEO-indsats – hvis du har en forretning med en geografisk afgrænset målgruppe i et eller flere lokalområder.


Sådan bliver du fundet på lokale søgeord

Alle de SEO-indsatsområder, der indgår i en almindelig SEO-indsats, gør sig også gældende for arbejdet med lokal SEO. Din overordnede SEO-indsats vil derfor langt hen ad vejen have en positiv indflydelse på dine lokale SEO-resultater. Men der er en række elementer, du skal være særligt opmærksom på for at komme foran dine konkurrenter på lokale søgninger:

Indholdsoptimering efter stednavne

Lav en søgeordsanalyse, hvor du kortlægger alle relevante søgefraser med stednavne fra dit lokalområde. Det kan eksempelvis være byer, veje, landsdele, kommuner og seværdigheder. Sørg derefter for, at relevante sider på dit website er optimeret efter disse søgefraser. Hvis du har flere fysiske placeringer, er det ofte en fordel at have en underside for hver fysisk placering, som er optimeret efter de søgefraser med stednavne, der knytter sig til den pågældende placering. Læs mere om indholdsoptimering.

NAP-oplysninger

NAP er en forkortelse for navn, adresse og telefon (phone). Oplysningerne giver Google en indikation af, hvor din virksomhed er lokaliseret, og hvordan man kommer i kontakt med den. For ikke at forvirre Google (og brugerne) er det vigtigt, at oplysningerne så vidt muligt er identiske på tværs af alle platforme, herunder på dit website, Trustpilot, CVR, Krak, Google My Business og lignende.

Google My Business

Opret en Google My Business-virksomhedsprofil (gratis) for at gøre oplysninger om din virksomhed mere tilgængelige på Google. Med en virksomhedsprofil kan virksomheden samtidig blive vist i kortfunktionen, som Google i stigende grad viser på lokale søgninger. Fordelene ved Google My Business er uddybet i det følgende afsnit. Læs mere om Google My Business.


Ofte stillede spørgsmål om lokal SEO

Hvad er lokal SEO?

Lokal SEO handler om at optimere din virksomheds synlighed på lokale søgninger på Google. Med lokale søgninger forstås søgninger, der indeholder et stednavn (eksempelvis ”havemøbler odense”), men det kan også være søgninger uden et stednavn (eksempelvis ”burgerbar”), hvor Google med afsæt i brugerens ip-adresse viser lokale resultater.

Hvorfor er lokal SEO vigtigt?

Ifølge Google er 30 % af alle mobilsøgninger relateret til lokationer, og 76 % af alle brugere besøger de virksomheder, de har fundet frem til vha. lokale søgninger, den selv samme dag.

Hvordan arbejder jeg med lokal SEO?

I teksten ovenfor er nogle få gode råd til de indsatsområder, der knytter sig specifikt til lokal SEO. Men det er vigtigt at sige, at de fleste af de indsatsområder, der indgår i en ganske almindelig SEO-indsats, også gør sig gældende for lokal SEO. Læs mere om SEO her.


henning-figur-komprimeret

Henning Madsen

Founder, CEO & Chief SEO Strategist

Se forfatter
svg-left
svg-right

Kom i dialog med os

Har du brug for hjælp til søgemaskineoptimering (SEO), eller overvejer du, om det giver mening for din virksomhed at fokusere på SEO? Kontakt Henning Madsen og få en dialog om dit SEO-projekt.

henning-figur-komprimeret
Vi har modtaget din forespørgsel

Tak for din forespørgsel. Vi sætter pris på muligheden for at drøfte dit projekt. Du hører fra os inden for 1-2 hverdage

På gensyn

Step 1 / 3

close icon

  Step 1 / 3 - Vælg projekttype

  Få en dialog om dit projekt

  Send os en forespørgsel og få en dialog om, hvordan vi kan hjælpe dig med dit projekt og dine målsætninger.

  SEOGoogle AdsSociale medierMarketing automationData & InsightsAndet

  Step 2 / 3 - Projekt information

  Beskriv dit projekt så godt du kan

  Step 3 / 3 - Dine oplysninger

  Vi har brug for dine oplysninger nedenfor