fbpx

Hvorfor er SEO vigtigt?

Sidder du med spørgsmålet om, hvorfor SEO er vigtigt – så skal du læse med. SEO kan nemlig være altafgørende for din virksomhed. I artiklen kan du blive klogere på hvorfor SEO er så vigtigt og hvilke virksomheder, der har brug for det.

blog-seo-tjekliste

Hvorfor er SEO vigtigt?

Ifølge en undersøgelse fra FDIH starter 8 ud af 10 danskere et planlagt køb med at søge informationer på Google, og i 2019 omsatte den samlede danske onlinehandel for 146 milliarder kr. ifølge Dansk Erhverv. Danskerne søger over 8 millioner gange på Google – hver eneste dag.

Hvis din virksomhed skal vinde kunderne og klare sig i konkurrencen, skal søgemaskineoptimering (SEO) derfor prioriteres som en central del af din digitale strategi. Det er ikke en holdning, men essentiel viden funderet i konkrete tal for danske B2B– og B2C-virksomheder.

SEO er omkostningseffektivt

SEO er omkostningseffektivt i den forstand, at de konkurrencedygtige industrier ofte bruger mange penge på betalt trafik. Det betyder selvfølgelig ikke, at du ikke kan købe annonceplads, for det kan du sagtens – SEO kan være en fantastisk måde at få trafik, især hvis du arbejder med et stramt budget, for hvem ønsker ikke at føre trafik ind på dit websted uden direkte at betale for det.

Google uden SEO

Hvis ikke SEO fandtes, er det svært at sige, hvordan vi ville finde relevante virksomheder eller informationer på websites ud fra vores søgninger. Resultaterne i søgemaskinerne ville også her være alt for lette at manipulere, så brugerne skulle lede længe for at finde et godt svar på deres søgning.

I bund og grund er SEO vigtig, fordi den sikrer, at mennesker typisk ikke behøver at søge i mere end et par sekunder for at finde de oplysninger eller produkter, de ønsker. Den etablerer en slags “naturlig orden” online, der mangler uden den.

Er SEO vigtigt for alle forretninger?

Du har måske undret dig over, om SEO er vigtigt for alle typer af virksomheder. Særligt hvis du har en virksomhed i en branche, hvor der er ringe eller ingen konkurrence, så du allerede er rangeret højt i Googles søgeresultater.

Det kan også være, at du kæmper for overhovedet at rangere og undrer dig over, om der er andre muligheder end SEO derude, som kan give dig den synlighed, du har brug for.

Uanset hvilken situation du er i, så er SEO altid vigtigt! Hvis du har et websted til din virksomhed, er SEO noget du skal fokusere på. Uanset om din virksomhed er ny eller gammel, lille eller stor, så er SEO afgørende for din online succes. Faktisk, selvom du er den eneste i din branche, er SEO stadig vigtigt.

henning-figur-komprimeret

Henning Madsen

Founder, CEO & Chief SEO Strategist

Se forfatter
svg-left
svg-right

Kom i dialog med os

Har du brug for hjælp til din SEO-indsats, eller overvejer du om det giver mening for din virksomhed at fokusere på søgemaskineoptimering (SEO)? Kontakt Henning Madsen og få en dialog om dit projekt.

henning-figur-komprimeret
Vi har modtaget din forespørgsel

Tak for din forespørgsel. Vi sætter pris på muligheden for at drøfte dit projekt. Du hører fra os inden for 1-2 hverdage

På gensyn

Step 1 / 3

close icon

  Step 1 / 3 - Vælg projekttype

  Få en dialog om dit projekt

  Send os en forespørgsel og få en dialog om, hvordan vi kan hjælpe dig med dit projekt og dine målsætninger.

  SEOGoogle AdsSociale medierMarketing automationData & InsightsAndet

  Step 2 / 3 - Projekt information

  Beskriv dit projekt så godt du kan

  Step 3 / 3 - Dine oplysninger

  Vi har brug for dine oplysninger nedenfor