fbpx

Annoncering

Annoncering i forbindelse med marketing vil sige at gøre reklame for et produkt, en person eller en virksomhed med det formål at tiltrække kunder i butikken. Bliv klogere på annoncering i denne tekst.

blog-seo-strategi

Online annoncering vs offline annoncering

Der findes to forskellige former for annoncering; nemlig online annoncering og offline annoncering. Lad os se nærmere på forskellene her:

 • Online annoncering. Annoncering online omhandler digital annoncering. Altså marketing der foregår på internettet. Overordnede eksempler herpå kan være SEA (Search Engine Advertising) og SMM (Social Media Marketing).
 • Offline annoncering. Offline annoncering er alt andet annoncering, som ikke foregår digitalt. Eksempler herpå kan være busreklamer, en annoncetekst i en avis og events.

Udformning af en annonce

Udformningen af en annonce kan være meget forskellig.

Herunder nævner vi et par forskellige eksempler på, hvordan et budskab kan kommunikeres:

 • Billede. Et eksempel på billede annoncering er et banner. Et banner er det som kaldes for displayannoncering. Her udformes dit budskab grafisk, indenfor et givet format, som passer til det sted du skal annoncere.
 • Tekst. Annonce tekst er blot en tekst hvor dit budskab et formuleret. Det kan eksempelvis være på Google Ads. Det kan også være i et nyhedsbrev eller et blogindlæg som skrives af dig selv eller en anden, om din virksomhed, dine produkter / services eller som giver potentielle købere værdifuld viden, der gør at du opbygger en interesse hos dem.
 • Video. Annoncering kan også ske via video. Det kan eksempelvis være en video af en udtalelse fra en af dine kunder om din virksomhed. Det kan også være en TV reklame.
 • Lyd. At deltage eller at have sin egen podcast er blevet meget populært. Med en annonce der kun er på lyd, kan eksempelvis kommunikeres herigennem. Derudover kan annoncering via lyd være en radioreklame.

Betalingsformer for online annoncering

Prisen på annoncering afhænger meget af hvilken form for annoncering, der er tale om. Det er klart meget dyrere at få vist en tv-reklame i fjernsynet, lige før vild med dans end at annoncere med en Facebook kampagne over få dage.

Herunder kan vi nævne forskellige måder at afregne annoncering på.

 • CPC står for Cost Per Click = pris pr. klik. Ved valg af betalingsformen CPC, så betaler man en pris pr. klik på den pågældende annonce. Det vil sige, at hvis du har en annonce kørerne på fx. Facebook og du betaler via en CPC aftale, så vil du skulle betale penge til Facebook hver eneste gang Facebook Brugere klikker på din annonce.
 • CPM står for Cost Per Mile = pris pr. 1.000 visninger. Ved valg af betalingsformen CPM, så betaler man en pris pr. 1.000 visninger på den pågældende annonce. Det vil sige, at hvis du har en annonce kørerne på et medie og du betaler via en CPM aftale, så vil du skulle betale et bestemt beløb pr. 1.000 visninger.
 • CPA står for Cost Per Action = Pris pr. handling / salg. Ved valg af betalingsformen CPA, så betaler man en pris pr. handling eller salg på den pågældende annoncering. Det vil sige, at hvis du fx kører en lead annonce på et medie, så betaler du til mediet, hver gang en kunde har lagt en ordre i din butik.

CPC er den mest anvendte betalingsform lige nu, dernæst CPM og sidst CPA. Om din afregningsmetode kan betale sig, kan måles ved om du betaler mere eller mindre for din annonce, set i forhold til hvad du tjener på den.

23__4824_Ian fritlagt

Ian Rosenfeldt

Founder, COO & Chief AI Strategist

Se forfatter
svg-left
svg-right

Kom i dialog med os

Har du brug for hjælp til din Google Marketing-indsats, eller overvejer du, om det giver mening for din virksomhed at fokusere på SEO og Google Ads? Kontakt Ian Rosenfeldt og få en dialog om dit projekt.

23__4824_Ian fritlagt
Vi har modtaget din forespørgsel

Tak for din forespørgsel. Vi sætter pris på muligheden for at drøfte dit projekt. Du hører fra os inden for 1-2 hverdage

På gensyn

Step 1 / 3

close icon

  Step 1 / 3 - Vælg projekttype

  Få en dialog om dit projekt

  Send os en forespørgsel og få en dialog om, hvordan vi kan hjælpe dig med dit projekt og dine målsætninger.

  SEOGoogle AdsSociale medierMarketing automationAI-implementeringData & InsightsAndet

  Step 2 / 3 - Projekt information

  Beskriv dit projekt så godt du kan

  Step 3 / 3 - Dine oplysninger

  Vi har brug for dine oplysninger nedenfor

  Download vores marketinganalyse
  Få indsigt i online marketingkanaler
  Tilmeld dig vores populære nyhedsbrev
  Udfyld nedenstående og få nyheder om digital marketing