fbpx

Google PageSpeed Insights

Der er ingen tvivl om, at PageSpeed Insights fra Google er et af de mest internationalt anvendte værktøjer til måling af en sides hastighed – og med gode grunde. Læs med herunder.

blog-google-analytics

Google PageSpeed Insights

Er du en af dem, som knokler for at hastighedsoptimere dit website, for at opnå en score på 100/100? Så er du ikke alene. Rigtig mange websiteejere arbejder med netop at opnå den højest mulige PageSpeed. Google PageSpeed er uden tvivl et af de mest nyttige og mest anvendte værktøjer for både webmastere, udviklere og ejerne af et website.

Ikke desto mindre er det en fejl, at så mange forsøger at nå en score på 100/100. Det er nemlig slet ikke sådan, at Google PageSpeed skal bruges. På trods af vigtigheden af Google PageSpeed bør du ikke bruge al din tid på at forsøge at opnå en 100/100 score, da det i de fleste tilfælde vil betyde, at fokus fra andre opgaver flyttes, som kunne have givet større markante fordele.

Google PageSpeed Insights bør altså ikke betragtes som den eneste sandhed, men en god indikation til hvordan dit websites ydeevne er. I denne artikel vil du få et større kendskab til PageSpeed Insights, således at du forstår, hvordan værktøjets score fungerer, og hvad det præcist måler.


Hvordan fungerer Google Pagespeed Insights

PageSpeed Insights (PSI) måler ydeevnen for en side på både mobile- og desktopenheder, og giver derefter forslag til forbedringer. PageSpeed Insights er drevet af Lighthouse siden udgangen af 2018. Det betyder, at resultaterne i dine PSI-rapporter er baseret på Lighthouse API.

Når du scanner en side, leverer PageSpeed to typer data: Lab- og feltdata. Labdata indsamles i et kontrolleret miljø, dvs. med et sæt foruddefinerede enheder og netværksindstillinger. Det er effektivt til at rette fejl som påvirker ydeevnen og dets test kan let gentages. Feltdata er baseret på virkelige Chrome-brugeroplevelser i løbet af de sidste 30 dage: De inkluderer First Contentful Paint (FCP) og First Input Delay (FID).


Hvordan beregnes PageSpeed Insight Score?

Når du beder PageSpeed Insights om at analysere en side, returnerer den forskellige sektioner og indikatorer om sidens ydeevne. PageSpeed-resultater er som tidligere nævnt drevet af Lighthouse API, og scoren gør ingen undtagelse. Den hastighedsvurdering du ser øverst i din PageSpeed-rapport, er baseret på lab-data analyseret af Lighthouse.

Dermed er det altså vigtigt at bemærke, at resultatet er resultatet af den simulering Lighthouse laver, af en sideindlæsning på en bestemt enhed.

Google præciserer, at kun elementerne i sektionen “Metrics” fra Lighthouses’ Performance-kategori bidrager til scoren.

Anbefalingerne der vises under “Diagnostic og Opportunities”, er ikke en del af scoren. Scoren måles med 6 metrics:

Mark komprimeret

Mark Mølgaard

Partner & Senior SEO Specialist

Se forfatter
Vi har modtaget din forespørgsel

Tak for din forespørgsel. Vi sætter pris på muligheden for at drøfte dit projekt. Du hører fra os inden for 1-2 hverdage

På gensyn

Step 1 / 3

close icon

  Step 1 / 3 - Vælg projekttype

  Få en dialog om dit projekt

  Send os en forespørgsel og få en dialog om, hvordan vi kan hjælpe dig med dit projekt og dine målsætninger.

  SEOGoogle AdsSociale medierMarketing automationData & InsightsAndet
  Step 2 / 3 - Projekt information

  Beskriv dit projekt så godt du kan

  Step 3 / 3 - Dine oplysninger

  Vi har brug for dine oplysninger nedenfor

  Download vores nye SEO-bog
  Få ny viden om SEO
  Download vores nye SEO-bog
  Få ny viden om SEO