fbpx

Markedsleder

En markedsleder er en virksomhed, som er førende inden for et marked, typisk målt på omsætning, fortjeneste eller antal kunder. Et marked forstås som en branche på et geografisk afgrænset område. Salling Group A/S er eksempelvis markedsleder inden for dagligvarebranchen i Danmark.

blog-google-analytics

Hvad er en markedsleder?

En markedsleder er en dominerende virksomhed, der har den største omsætning, højeste profit eller flest kunder inden for et afgrænset marked. LEGO A/S er eksempelvis markedsleder inden for legetøjsbranchen, ikke blot i Danmark, men også i mange andre lande.

Som markedsleder har man ofte en stor magt og en evne til at påvirke markedet. Eksempelvis kan man  regulere prissætningen på markedet: Man kan hæve prisen, hvis man har en stor kundebase, som er loyale uanset prisen, eller man kan sænke prisen for at udkonkurrere konkurrenterne, hvis man har en solid fortjeneste på produkterne eller en høj egenkapital.

En fordel ved at være markedsleder er, at det er nemmere at indføre nye produkter, som kan sælges dyrere end konkurrenternes, da kunderne har større tiltro til det markedsledende firma. En ulempe ved at være markedsleder er, at det kan være svært at tilpasse og omstille virksomheden og dens produkter til nye behov, fordi store virksomheder ofte ikke er særligt omstillingsparate.

Markedsleder-strategi

Hvordan bliver man markedsleder? En strategi til at blive eller forblive markedsleder er at opkøbe en stor konkurrent på markedet eller udkonkurrere denne. Ved et opkøb fusioneres virksomhederne, og den fusionerede virksomhed står dermed med en meget stærk position på markedet.

Det er dog en risikabel strategi, da den man konkurrerer mod kan komme med et modsvar, som kan påvirke ens virksomhed negativt. Derfor skal man tænke nøje over, hvilken strategi man vil bruge.

Eksempler på markedsledere

Nogle få eksempler på danske markedsledere målt på omsætning:

 • Salling Group A/S (dagligvarer)
 • Arla Foods International A/S (mejeriprodukter)
 • Maersk A/S (shipping)
 • Louis Nielsen A/S (briller og kontaktlinser)
 • Vestas Manufacturing A/S (vindmøller)
henning-figur-komprimeret

Henning Madsen

Founder, CEO & Chief SEO Strategist

Se forfatter
svg-left
svg-right

Kom i dialog med os

Har du brug for hjælp til din Google Marketing-indsats, eller overvejer du, om det giver mening for din virksomhed at fokusere på SEO og Google Ads? Kontakt Henning Madsen og få en dialog om dit projekt.

henning-figur-komprimeret
Vi har modtaget din forespørgsel

Tak for din forespørgsel. Vi sætter pris på muligheden for at drøfte dit projekt. Du hører fra os inden for 1-2 hverdage

På gensyn

Step 1 / 3

close icon

  Step 1 / 3 - Vælg projekttype

  Få en dialog om dit projekt

  Send os en forespørgsel og få en dialog om, hvordan vi kan hjælpe dig med dit projekt og dine målsætninger.

  SEOGoogle AdsSociale medierMarketing automationAI-implementeringData & InsightsAndet

  Step 2 / 3 - Projekt information

  Beskriv dit projekt så godt du kan

  Step 3 / 3 - Dine oplysninger

  Vi har brug for dine oplysninger nedenfor

  Tilmeld dig vores populære nyhedsbrev
  Udfyld nedenstående og få nyheder om digital marketing