fbpx

Facebook-annoncering

Uanset om du ønsker at sælge produkter gennem Facebook, indsamle leads eller noget helt tredje, så er Facebook-annoncering blevet ekstremt populært, blandt mange virksomheder verdenen over - store som små. Facebook-annoncering kan kategoriseres som push-marketing, da du betaler Facebook for at eksponere din annonce overfor deres brugere, selvom de ikke har efterspurgt den.

blog-remarketing

4 facts om Facebook

1) Facebook er et socialt medie, stiftet af Mark Zuckerberg.

2) Det sociale medie Facebook, blev stiftet i februar 2004.

3) Navnet Facebook betyder blå bog, og refererer til de bøger som udleveres på universiteterne med billeder af de studerende.

4) Facebook har over 1,86 milliarder brugere verden over.


Hvad er Facebook-annoncering?

Hvis du ønsker at benytte dig af Facebook-annoncering, så skal du først og fremmest have styr på din målgruppe. Du ønsker naturligvis at din annonce bliver vist til brugere, som rent faktisk er relevante for dig –  ellers kan du hurtigt komme til at bruge rigtig mange penge, på at vise dine fine annonce for brugere, som ikke er interesseret i din virksomhed.

Hvis du allerede har forsøgt at lege lidt med Facebook-annoncering, er du måske faldet over muligheden for samtidig at administrere dine Instagram-annoncer. Det skyldes at Facebook altså ejer Instagram og de derfor har gjort det nemt for dig, at administrere både dine Facebook-annoncer samt Instagram-annoncer samme sted.


Facebook-annoncering – hvad koster det?

Hvis du er helt ny, kan prisen for Facebook annoncering være noget af det du tænker mest på. Facebook annoncering skal jo kunne betale sig for dig, selv hvis du er en mindre eller nystartet virksomhed.

Derfor bør du selvfølgelig overveje, hvor mange penge du har lyst til at afsætte til Facebook-annoncering, for der findes ingen listepriser, hvor du nemt og hurtigt kan slå op og danne dig et overblik, desværre, priserne afhænger nemlig af flere forskellige parametre.

Uanset hvor mange penge, du vælger at afsætte til Facebook-annoncering, er der et par ting, der er vigtige at huske på.

Der findes ingen formel for, hvordan dine annoncer skal sættes op for at de performer bedst muligt. Den første periode vil derfor altid skulle anses som værende en prøveperiode, hvor du løbende skal rette din kampagne til, teste forskellige budskaber, annonceringsmuligheder mv. Indtil du finder den helt rigtige model, som giver dig gode resultater.

Når du opretter en Facebook-kampagne, skal du angive hvordan du ønsker at betale for din annonce, der er nemlig også flere muligheder.

Dog er det mest normale at betale gennem Facebooks annonceauktion, hvor du sætter et dagsbeløb eller et max beløb for hele kampagnes løbetid.

Slutligt skal du også angive, hvor meget det maksimalt må koste dig, at en person bliver eksponeret for din annonce.


Opfølgning på dine Facebook-annoncer

Som nævnt ovenfor skal du altid huske på at følge op på dine Facebook-annoncer, for hvis ikke dine annoncer performer optimalt, så gør du klogt i at rette dem til, eller forsøge med en ny approach. For der er ikke noget mere ærgerligt end at købe sig fattig i annoncering, uden det har den ønskede effekt.

Det vil altså sige, at når du har kørt din annonce i en periode og indsamlet tilpas meget data til at analysere på effekten af din Facebook annonce, bør du evaluere denne data og enten fortsætte i samme spor, eller vælge at optimere på annoncen.

Tip: For at komme godt fra start, kan du med fordel opsætte to annoncer, som kører sideløbende. Så kan du nemlig splitteste og sammenholde denne data, for at vurdere hvilken annonce, som har performet bedst.

martino-figur-komprimeret

Martino Mike d’Apuzzo

Partner & Senior Digital Advisor

Se forfatter
svg-left
svg-right

Kom i dialog med os

Har du brug for hjælp til din Facebook marketing-indsats, eller overvejer du, om det giver mening for din virksomhed at fokusere på Facebook marketing? Kontakt Martino d'Apuzzo og få en dialog om dit projekt.

martino-figur-komprimeret
Vi har modtaget din forespørgsel

Tak for din forespørgsel. Vi sætter pris på muligheden for at drøfte dit projekt. Du hører fra os inden for 1-2 hverdage

På gensyn

Step 1 / 3

close icon

  Step 1 / 3 - Vælg projekttype

  Få en dialog om dit projekt

  Send os en forespørgsel og få en dialog om, hvordan vi kan hjælpe dig med dit projekt og dine målsætninger.

  SEOGoogle AdsSociale medierMarketing automationAI-implementeringData & InsightsAndet

  Step 2 / 3 - Projekt information

  Beskriv dit projekt så godt du kan

  Step 3 / 3 - Dine oplysninger

  Vi har brug for dine oplysninger nedenfor

  Tilmeld dig vores populære nyhedsbrev
  Udfyld nedenstående og få nyheder om digital marketing