WordPress hastighedsoptimering 2023 – Den ultimative guide

Alle ved, at et langsomt website kan være frustrerende og kan få brugeren til at gå tilbage til Google for at finde et andet sted at handle eller finde den ønskede information. Det kan derfor have en afgørende indvirkning på brugeroplevelsen og SEO-rangeringen. I denne artikel vil vi tage et kig på vigtigheden af hastighedsoptimering i WordPress og nogle af de bedste måder at optimere din websides hastighed og ydelse på.

Wrodpress hartighedsoptimering

Hvorfor belønner Google hurtige hjemmesider?

Google prioriterer hurtige hjemmesider for at forbedre brugeroplevelsen og øge præferencen og brugen af Google for derved at tjene flere penge. Ved at have en hurtig indlæsningstid vil hjemmesiderne få en gunstig placering i søgeresultaterne som en belønning.

Hvad er et godt resultat?

Der er flere måder, man kan måle, om en hjemmeside er hurtig eller ej, og hvilke mål man skal gå efter, afhænger af hjemmesidens formål og målgruppe.

En måde at måle hastigheden på er gennem "Page Speed" eller "First Contentful Paint (FCP)"-score. Disse målinger tager højde for, hvor lang tid der går, fra brugeren åbner hjemmesiden, til indholdet begynder at blive vist på skærmen. Jo lavere score, desto hurtigere er hjemmesiden.

En anden måde at måle hastigheden på er gennem "Time to Interactive" (TTI), som måler, hvor lang tid der går, fra brugeren åbner hjemmesiden, til den er klar til at interagere med brugeren (f.eks. klik på knapper og indtaste tekst i felter).

Derudover kan man også måle hastigheden ved at se på "bounce rate", som er andelen af besøgende, der forlader hjemmesiden uden at interagere med den. Hvis bounce rate er høj, kan det være et tegn på, at hjemmesiden er for langsom og ikke engagerer brugeren.

Generelt set bør man gå efter at opnå så lave scores og så lav bounce rate som muligt for at sikre, at hjemmesiden er hurtig og engagerende for brugeren.

Hvornår er mit site hurtigt nok for Google?

Google har ikke specifikke krav til, hvornår et website er "hurtigt nok". I stedet tager Google hastigheden på et website i betragtning, når det vurderer, hvor højt det skal rangere i søgeresultaterne.

Vigtige parametre

  1. Google anbefaler, at websider indlæses på mindre end 2 sekunder, og at de interagerer med brugeren på mindre end 100 millisekunder.
  2. Et hurtigt website har en hurtig indlæsningstid, god respons, en simpel og overskuelig opbygning, og bruger optimale ressourcer.
  3. Hastigheden kan måles gennem Page Speed eller First Contentful Paint-score, Time to Interactive, og bounce rate.
  4. For at sikre, at hjemmesiden er hurtig nok, bør man stræbe efter at opfylde eller endda overstige Google's anbefalinger om indlæsningstid og interaktion hastighed.

Sådan tester du din wordpress hastighed

Der findes flere forskellige løsninger til at måle hastigheden på dit website. Vi anbefaler at bruge en løsning der viser hvordan brugerne oplever hastigheden og ikke hvordan Google oplever den. Der kan nemlig være stor forskel. Googles Page Speed score er ikke altid det bedste at optimere sin side imod da det er meget svært at opnå en god Pagespeed score uden at det går ud over funktionaliteten eller brugeroplevelsen på siden. Derfor anbefaler vi at man starter med GTMetrix.

Anbefalet platforme til hastighedstest:

GTMetrix

GTMetrix

er det ultimative værktøj til optimering af hastighed og relaterede brugeroplevelse.. Sigt ikke efter en perfekt score! Det er meget svært (men ikke umuligt) at opnå en Performance Score på 100% uden at det går på kompromis med interaktionsdesign og funktionalitet på sitet. Men det anbefales at arbejde med det der er muligt og gå efter en score på (Grade) på min B og 80%. Vi anbefaler også at du opgraderer da det giver mulighed for at teste nærområder som Sverige.

Hvad er et godt resultat på GTMetrix:

Det anbefales at arbejde med det der er muligt og gå efter en score på (Grade) på min B og 80%.

Pingdom pagespeed

pingdom pagespeeder endnu et gratis værktøj, fordelen ved denne er at du kan måle hastigheden på et område der ligger relativt tæt på (Sverige) uden yderligere betaling. Et fint resultat er Grade er B (da der altid er plads til forbedringer) men load tiden er på under 1,2 sek.

Hvad er et godt resultat på Pingdom Pagespeed

Her er et eksempel på en rigtig fin score. Bemærk at Performance Grade er B (da der altid er plads til forbedringer) men load tiden er på knap 400 ms, hvilket er rigtig fint.

Googles Page Speed Insights

Google_pagespeed er et værktøj, der kan bruges til at måle hastigheden på et website. Det giver en score på en skala fra 0 til 100, hvor 100 er det bedst mulige resultat. Jo højere score, desto hurtigere er website-hastigheden. Google anbefaler, at websider indlæses på mindre end 2 sekunder, og at de interagerer med brugeren på mindre end 100 millisekunder. Hvis man opnår en score på 100, er det et tegn på, at hjemmesiden opfylder eller endda overstiger disse anbefalinger, og at den har en høj hastighed. Vi anbefaler en score på min. 75/100 på mobil og min 85/100 på desktop.

Hvad er et godt resultat på Google Pagespeed insights?

Vi anbefaler en score på min. 75/100 på mobil og min 85/100 på desktop.

Hastighedsoptimering af dit WordPress site - sådan gør du

Benyt Caching

Du kan nemt forbedre WordPress-hastigheden med et caching-plugin

En af de mest effektive metoder til at øge hastigheden på et WordPress-site er at installere et caching-plugin, såsom W3 Total Cache eller WP Super Cache. Disse plugins gemmer statiske versioner af dit website, så det kan indlæses hurtigere for dine besøgende.

Her er en liste over nogle populære betalte caching-plugins til WordPress, samt deres ca. pris og en kort beskrivelse af hver:

  1. Vores favorit: WP Rocket (200-300 Kr. ): Dette plugin tilbyder en enkel og brugervenlig måde at implementere caching på din WordPress-hjemmeside.
  2. Den komplekse: W3 Total Cache (100-200 Kr. ): Dette plugin tilbyder en bred vifte af caching-muligheder, herunder browser-caching, page-caching og object-caching.
  3. WP Super Cache (gratis): Dette plugin tilbyder en bred vifte af caching-muligheder, herunder page-caching, preloading af indhold og support for mobile enheder.
  4. Cache Enabler (gratis): Dette plugin tilbyder en enkel og brugervenlig måde at implementere caching på din WordPress-hjemmeside.
  5. Comet Cache (100-200 Kr. ): Dette plugin tilbyder en bred vifte af caching-muligheder, herunder page-caching, browser-caching og support for mobile enheder.

Optimer dine billeder

Sådan reducerer du filstørrelsen på dine billeder, uden at det går ud over kvaliteten

En anden vigtig faktor for hastigheden på et WordPress-site er størrelsen på dine billeder. Hvis dine billeder er for store, kan det forlænge indlæsningstiden for dit website. Derfor er det en god idé at komprimere dine billeder og reducere deres størrelse, inden du uploader dem til dit website.

Anbefalet plugin til billedoptimering:

ShortPixel Image Optimizer ShortPixel Image Optimizer er en populær plugin til WordPress, der gør det muligt for brugere at optimere billeder på deres hjemmesider. Der er flere grunde til, at mange mennesker synes, at ShortPixel Image Optimizer er en god plugin at bruge:

  • Nem installation og brug
  • Reducerer billedstørrelse med op til 90% uden at gå på kompromis med kvaliteten
  • Understøtter JPG, PNG, GIF og PDF
  • Optimerer op til 100 billeder på én gang
  • Gratis version og abonnementer til rådighed

Andre muligheder:

  • Smush Image Compression and Optimization er en plugin til WordPress, der hjælper brugerne med at komprimere og optimere deres billeder, hvilket reducerer filstørrelsen og forbedrer deres ydeevne på hjemmesiden.
  • EWWW Image Optimizer er endnu en WordPress-plugin, der hjælper brugerne med at optimere og komprimere deres billeder. Det giver mulighed for tabt og tabt optimering, hvilket giver brugerne mulighed for at vælge det optimeringsniveau, der passer bedst til deres behov.
  • Compress JPEG & PNG images er en plugin til WordPress, der giver brugerne mulighed for at komprimere deres JPEG- og PNG-billeder, hvilket reducerer filstørrelsen og forbedrer hjemmesidens ydeevne. Pluginnen giver et brugervenligt interface og avancerede indstillinger for mere avancerede brugere.

Reducere antallet af plugins

Hvert plugin kan forlænge indlæsningstiden for dit website. Fjern derfor de plugins, som du ikke længere har brug for, og opdater de resterende til deres seneste version.

Der findes flere WordPress-plugins, der kan hjælpe med at måle hastigheden på dit website og se, hvordan det påvirkes af forskellige plugins. Nogle af de mest populære plugins til dette formål er:

Brug et Content Delivery Network (CDN)

Sådan opnår du hurtigere indlæsning af hjemmesiden med en CDN løsning

En Content Delivery Network (CDN) kan også være en nyttig metode til at øge hastigheden på dit WordPress-site. En CDN hoster statiske filer, såsom billeder, JavaScript og CSS, på servere placeret tæt på dine besøgende. På denne måde kan filerne indlæses hurtigere fra en server tæt på den besøgende i stedet for fra din egen server.

Anbefalet CDN løsning:

Cloudflare (gratis / +1400,- pr. md) Cloudflare er en populær CDN-service, der tilbyder værktøjer til optimering af indhold, teknologier til acceleration af indlæsningstiden og sikkerhedsfunktioner. Dette kan hjælpe med at forbedre hastigheden for dit WordPress-website. Det er gratis at bruge og nemt at komme i gang med, derudover har det en række stærke betalte funktioner som herunder:

  • Railgun: En teknologi, der optimerer indlæsningen af dynamisk indhold, såsom databaser og API-kald. Dette kan hjælpe med at reducere indlæsningstiden for sider, der indeholder meget dynamisk indhold.
  • Page Rules: En funktion, der giver dig mulighed for at konfigurere individuelle regler for, hvordan dit indhold skal håndteres af Cloudflare. Dette kan hjælpe med at forbedre hastigheden og sikkerheden for specifikke sider på dit website.
  • Custom SSL: En funktion, der giver dig mulighed for at bruge dit eget SSL/TLS-certifikat til at sikre dit website med HTTPS. Dette kan give brugerne en følelse af sikkerhed og tillid til dit website.
  • Argo Smart Routing: En teknologi, der optimer ruterne mellem Cloudflare-servere og dine brugere for at forbedre hastigheden på dit website. Dette kan hjælpe med at reducere indlæsningstiden for dit indhold.

Andre muligheder:

Brug en WordPress-kompatibel hosting-udbyder

En hosting-udbyder, der er kompatibel med WordPress, kan levere hurtigere serverhastigheder og bedre support. Dette kan hjælpe med at forbedre indlæsningstiden for dit website.Når du vælger en hosting-udbyder til dit WordPress-website, er det vigtigt at tage prisen i betragtning. Priserne er vejledende og kan være justeret.

Anbefalet WordPress hosting løsninger:

WP Engine - (fra Kr. 600,- til Kr. 6000,- pr. måned) WP Engine er en platform til hosting af WordPress-hjemmesider, der tilbyder en række fordele for brugere. WP Engine tilbyder en pålidelig og professionel løsning til hosting af WordPress-hjemmesider, der leverer hurtige indlæsningstider, sikkerhed og omfattende support, samt mulighed for skalerbarhed og performanceoptimering.

  • Hurtigere indlæsningstider: WP Engine leverer hurtige indlæsningstider for dine hjemmesider, hvilket kan øge brugeroplevelsen og din SEO-rangering.
  • Sikkerhed: WP Engine tilbyder omfattende sikkerhedsforanstaltninger, herunder daglige backups og firewalls, for at sikre, at dine hjemmesider forbliver sikre og beskyttede mod trusler.
  • Professionel support: WP Engine tilbyder 24/7-support fra WordPress-eksperter, så du kan få hjælp, når du har brug for det.
  • Skalerbarhed: WP Engine giver dig mulighed for at vokse din hjemmeside, når du har brug for det, med mulighed for at opgradere dit hosting-plan for at imødekomme øget trafik og kompleksitet.
  • Funktioner til performanceoptimering: WP Engine tilbyder en række værktøjer og funktioner til optimering af hjemmesidens ydelse, herunder caching-plugins og værktøjer til billedeoptimering.

Eller

Kinsta - (fra kr. 250,- ) Kinsta specialiserer sig i at levere højtydende hosting til WordPress-hjemmesider. Det gør det ved at bruge teknologier som Google Cloud Platform og LXD-containere til at levere hurtig og stabil hosting. Kinsta tilbyder også avancerede funktioner som automatiseret backup, sikkerheds-scanning og overvågning af hjemmesider.

Alternative danske hosting-udbydere til WordPress:

  • One.dk: Priser fra Kr. 29,00 pr. måned til Kr. 199,00 pr. måned. One.com tilbyder hurtige serverhastigheder, god support og enkel integration med WordPress. De tilbyder også en række værktøjer til optimering af WordPress, såsom caching og optimering af billeder.
  • Simply.dk: Priser fra Kr. 19,00 pr. måned til Kr. 269,00 pr. måned. Simply tilbyder hurtige serverhastigheder, en række værktøjer til optimering af WordPress, såsom caching og optimering af billeder, samt en dedikeret support-team med erfaring i WordPress.

Alternative udenlandske hosting-udbydere til WordPress:

  • Bluehost: Priser fra Kr. 22,65 pr. måned til Kr. 104,65 pr. måned. Bluehost tilbyder hurtige serverhastigheder, god support og enkel integration med WordPress. De tilbyder også en række værktøjer til optimering af WordPress, såsom caching og optimering af billeder.
  • SiteGround: Priser fra Kr. 29,65 pr. måned til Kr. 89,65 pr. måned. SiteGround tilbyder hurtige serverhastigheder, en række værktøjer til optimering af WordPress, såsom caching og optimering af billeder, samt en dedikeret support-team med erfaring i WordPress

Brug af hastigheds optimeret tema og page builders

Pagebuilders har generelt en negativ indflydelse på hastigheden, men kan være en nødvendighed for at bygge og vedligeholde en attraktiv hjemmeside.

Anbefalet WordPress pagebuilder ift. hastighed:

Elementor er en populær pagebuilder-platform, der gør det muligt for brugere at opbygge og tilpasse deres hjemmesider uden at skulle have teknisk viden. Det gør det ved at give brugere en træk-og-slip-interface, så de kan tilføje og redigere indhold på deres hjemmesider, samt vælge fra en række forudbyggede skabeloner og designelementer. Elementor understøtter også forskellige e-handelsløsninger, så det er nemt at opbygge en webshop med platformen.

Andre muligheder:

Siteorigin Builder er en pagebuilder-platform som ikke lige så intuitiv og nem at arbejde med som Elementor, men er den foretrukken builder for udviklere der ønsker at opnår et hurtigt site.

Undgå disse:

WP Bakery & Beaver Builder

Bedste WordPress temaer ift. hastighed:

Vi anbefaler at du finder et letvægts tema der har den funktionalitet du har brug for. Eller et tema der er bygget til den valgte pagebuilder. Start evt. Med en tom skal til eks. Elementor Hello Theme eller besøg et site med gode temaer eks. Themeforest

Flere tiltag du bør overveje

  • Opdater alt løbende.
  • Brug den nyeste version af PHP.
  • Installer kun højkvalitets-plugins.
  • Prøv at bruge lazy loading på dit indhold.
  • Host ikke videoer på din server.
  • Forenkle dine sidedesigns og indhold.
  • Ryd op i din WordPress-database.
  • Begræns eller deaktiver post-revisioner.
  • Undgå omdirigeringer.
  • Slå pingbacks og trackbacks fra.
  • Komprimer filer med GZIP.
  • Begræns eksterne scripts.
  • Undgå hotlinking.
  • Planlæg sikkerhedskopieringsopgaver for perioder med lav trafik.
  • Del lange indlæg op i flere dele.
  • Paginér indlæg.
  • Paginér kommentarer.

For yderligere optimering anbefaler vi også denne artikel

23__4824_Ian fritlagt

Ian Rosenfeldt

Founder, COO & Chief AI Strategist

Se forfatter
svg-left
svg-right

Skal vi hjælpe dig med WordPress hastighedsoptimering?

Kontakt os for hjælp til optimering af dit website.

23__4824_Ian fritlagt
Vi har modtaget din forespørgsel

Tak for din forespørgsel. Vi sætter pris på muligheden for at drøfte dit projekt. Du hører fra os inden for 1-2 hverdage

På gensyn

Step 1 / 3

close icon

    Step 1 / 3 - Vælg projekttype

    Få en dialog om dit projekt

    Send os en forespørgsel og få en dialog om, hvordan vi kan hjælpe dig med dit projekt og dine målsætninger.

    SEOGoogle AdsSociale medierMarketing automationAI-implementeringData & InsightsAndet

    Step 2 / 3 - Projekt information

    Beskriv dit projekt så godt du kan

    Step 3 / 3 - Dine oplysninger

    Vi har brug for dine oplysninger nedenfor

    Tilmeld dig vores populære nyhedsbrev
    Udfyld nedenstående og få nyheder om digital marketing