Sådan forbedrer I jeres interne links

I ved, hvad link building er, og hvor vigtige links er for en succesfuld SEO-strategi. Men vidste I også, at den interne linkstruktur på jeres website har stor indflydelse på jeres rankings i søgemaskinerne? Muligvis ikke, for det er noget, mange virksomheder overser.

Læs med herunder, og bliv klogere på, hvorfor den interne linkstruktur er vigtig, samt hvad I kan gøre for at forbedre jeres egen.

Hvad er intern linkstruktur, og hvorfor er det vigtigt?

Den interne linkstruktur er måden hvorpå I kobler jeres sider sammen på tværs af websitet, og det er de interne links, der giver brugerne mulighed for at navigere rundt problemfrit. Det klassiske eksempel på interne links er hovedmenuen, som henviser til det vigtigste på jeres website. Men for de fleste gælder det vist også, at man har mange flere sider end dem, der fremgår af hovedmenuen – sider som man hurtigt kan glemme at sende linkjuice til. Vi tilbyder eksempelvis SEO i Aalborg, men denne side kan ikke findes via hovedmenuen.

Links overfører linkjuice fra en side til en anden. Det betyder, at I kan være proaktive og forbedre jeres egne rankings ved aktivt at arbejde med jeres interne linkstruktur. Har I en god linkstruktur, er det ikke kun godt for Google og dens crawlere men I den grad også for jeres brugere.

En god intern linkstruktur kan i korte træk:

  • gøre jeres website mere brugervenligt
  • sprede linkjuice rundt på websitet, så undersider kan komme til at ranke bedre
  • hjælpe Google med at forstå hvad de enkelte undersider handler om
  • gøre det lettere for Google’s robotter at crawle hele jeres website.

Et eksempel på nogen, der mestrer disciplinen, er Wikipedia. Alle artikler på Wikipedia er fyldte med interne links til vigtige årstal, begivenheder, personligheder, geografiske placeringer m.m. Det giver stor værdi for brugeren, der hurtigt kan læse mere om et givent emne, og for Google er det rent guf.

Vil I vide, hvordan I selv kan forbedre de interne links på jeres website? Så får I her fem forslag til, hvordan I kan komme i gang:

Sådan kan I forbedre jeres interne links

  • Sørg for at bruge naturlige og relevante anchor tekster når I linker til jeres andre landingpages.
  • Tilføj brødkrummer på jeres sider, så det er klart og tydeligt, hvor i hierarkiet man befinder sig.
  • Brug relaterede sider/artikler, hvis jeres CMS og website-struktur giver mulighed for det.
  • Brug forsiden til at linke til de vigtigste sider på jeres website, da denne typisk har den højeste SEO-værdi.
  • Undgå at have sider, der er mere end tre klik væk fra forsiden.

Den interne linkstruktur er en vigtig del af onsite SEO, og hvis I ikke allerede har tænkt det ind som en del af jeres SEO-strategi, bør I gøre det. Har I brug for hjælp til, hvordan I kan strukturere og optimere jeres website, så det taler til både brugere og søgemaskiner, så se mere om, hvordan vi kan hjælpe jer med linkbuilding og indholdsoptimering, eller tag kontakt til os i dag for et uforpligtende tilbud.

 

Ingen kommentarer

Sorry, the comment form is closed at this time.

Virksomheder vi gør en forskel for

X