Google åbner op for https sites

Google gør det nemmere for dig at bruge HTTPS-sider

Der er godt nyt til dig, der enten har et site med mange HTTPS-sider eller som overvejer at bruge HTTPS i højere grad i fremtiden.

Indtil nu har det været svært at få indekseret sine HTTPS-sider, idet Google i høj grad har prioriteret de almindelige HTTP-sider i deres søgeresultater. Tilbage i 2014 åbnede de dog en smule op for, at HTTPS-sider så småt ville begynde at blive vist i søgeresultaterne, men effekten har været begrænset. Det kommer dog til at ændre sig nu. Fremover vil Google nemlig prioritere de sikre sider langt højere.

HTTPS bliver første valg
Hvor det førhen hovedsageligt har været HTTP-siderne, der er blevet vist i søgeresultaterne, så vil HTTPS-siderne nu blive prioriteret op. I første omgang vil Google fokusere på HTTPS-sider, som har en tilsvarende HTTP-version. Hvis der således findes to enslydende sider fra det samme domæne, hvor den ene er HTTP-side, og den anden er en HTTPS-side, så vil HTTPS-siden være den, som Google viser i søgeresultaterne. Forudsat selvfølgelig at siden i øvrigt lever op til Googles kvalitetskrav. Det bekræfter Google selv på deres Webmaster Central blog

Redirects til HTTPS skader ikke længere dine rankings
Også på et andet punkt ser det lyst ud for websites, som ønsker at gøre deres sider mere sikre. Google har nemlig også meldt ud, at hvis du skifter fra HTTP til HTTPS, så skal de nok ordne dine redirects, så du ikke mister ranking på grund af døde links. Selvfølgelig er det fortsat en god idé selv at sørge for at lave de 301-redirects, der skal til ved sådan et skift, men Google lover altså, at selvom du ikke får gjort det ordentligt, så skal de nok sørge for, at det ikke kommer til at skade dig.

Med andre ord lover 2016 altså godt for en øget sikkerhed på nettet – og godt for dig, der overvejer at skifte over til HTTPS.

 

Tags:
Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

1 + 5 =

Virksomheder vi gør en forskel for

X