Er du klar til Googles udrulning af AMP

Er du klar til Googles AMP-udrulning?

Her i februar forventes der at komme endnu en nyhed fra Google, som kan få stor indflydelse på din placering i søgeresultaterne, nemlig AMP – eller Accelerated Mobile Pages. Se her, hvordan nyheden kommer til at påvirke dig og dit site.

Lanceringen af AMP går helt i tråd med Googles udtalte ønske om at give brugerne de resultater, som brugerne leder efter. Og noget af dét, vi som brugere leder efter, er hastighed. Sider, der loader alt for langsomt, er dræbende at skulle ind på og langt de fleste af os klikker væk, hvis vi skal vente i mere end bare et par sekunder.

Hvad er AMP?

Accelerated Mobile Pages (AMP) er Googles svar på det. De prioriterer nemlig fremover AMP-sider, som vil blive vist i toppen af deres søgeresultater. AMP-sider er i princippet en strippet version af dit website, hvor kun de vigtigste ting er med, sådan at sitet loades på ingen tid. Eksempelvis kan der ikke være formularer og JavaScrips på en AMP-side, ligesom billederne først loades, når du kommer ned til dem og ikke på én gang.

Du kan læse mere om AMP-siderne samt se en demo, hvis du åbner dette link på din mobil: g.co/amp

Skal du lave en AMP-version af dit site?

AMP-versionen af ens site skal man selv lave. Til formålet har Google udarbejdet en meget let-at-gå-til guide, som du kan finde her. I WordPress findes der også et AMP-plugin, og der vil givetvis komme flere, da hele AMP-setuppet er lavet som open source, som alle har adgang til.

Spørgsmålet er selvfølgelig, om det er besværet værd?

Google selv fortæller, at det primært var større websites med meget indhold, billeder og annoncer, som de har haft i baghovedet, da de udviklede AMP-muligheden. Derfor giver det først og fremmest god mening at investere tid i at lave en AMP-version, hvis dit website er meget indholds-baseret, altså f.eks. har mange artikler, opskrifter el.lign.

Der er dog næppe nogen tvivl om, at AMP og hurtighed i det hele taget spiller en stor rolle for Google, så det er under alle omstændigheder en god idé at holde øje med udviklingen på dén front.

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

1 + 4 =

Virksomheder vi gør en forskel for

X